Maraş merkezli depremin ardından Diyarbakır’da 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria’daki mülk sahipleri yıkım sonrası yaptıkları toplantılar sonucu yerinde dönüşüm kararı aldı. Sur Ajansın haberine göre Diyar Galeria Platformu düzenli olarak yaptıkları toplantı sonucu bu kararı aldı ve müteahhitlerle de görüşerek konuyu proje aşamasına taşıdı. Hazırlanacak olan proje hak sahiplerinin onayını alması halinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunulacak.

Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

DEPREM SONRASI KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE YIKILMIŞTI
Deprem sonrası bir bölümü yıkılan Diyar Galeria daha sonrasındaysa kontrollü bir şekilde yıkıldı. Ağır hasarlı olduğu için yıkılan Galeria için şimdiyse yerinde dönüşüm kararı alındı. Diyar Galeria’daki mülk sahipleri yıkımın ardından yaptıkları toplantı sonucu bu kararı alırken Galeria’da 128 konut ve 110 civarında da iş yeri bulunmaktaydı. Yıkım sonrasındaysa mülk sahipleri hak arama mücadelesi verdi.

Deprem mağduru olan hak sahiplerinin yüzde 80’ine yakınının imzası ve onayı sonucu bu karar alınırken 50+1 çoğunluğu da aşarak yerinde dönüşüm kararını projeye dökme süreci başlattı. Projede onay aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunulacak.

Editör: Mücadele Gazetesi