Alışverişi bitirdikten sonra pişmanlık duymak yerine mutlu hissetmek istiyorsanız, akıllı alışveriş ipuçlarına kulak verin. Alışveriş yapmayı çok seviyor ancak sonrasında pişman oluyorsanız bu rehber tam size göre.

LİMİTİ AŞMAYIN
Ne kadar para harcayabileceğinizi alışverişe çıkmadan önce belirleyin ve koyduğunuz limiti aşmayın.

AKLINIZI ÇELMESİNE İZİN VERMEYİN
İhtiyaç listesi hazırlayın. Gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri sıralayın ve "indirimler" bölümünün aklınızı çelmesine izin vermeyin.

ÖNCE KENDİNİZE ŞU SORUYU SORUN
Bir şeyi almadan önce kendinize şu soruyu sorun: "Bu bana gerçekten yakışır mı yoksa sosyal medyada birinde gördüğüm için mi almak istiyorum?"

Diyarbakır’da çekilecek dizi için Mahsun Kırmızıgül’den açıklama Diyarbakır’da çekilecek dizi için Mahsun Kırmızıgül’den açıklama

FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN
Aynı ürün birkaç yerde satılıyor olabilir. Bir başka yerde istediğiniz ürün indirime girmiş olabilir. Fırsatları değerlendirin
 
ALMADAN ÖNCE HER ŞEYİ DENEYİN
Mağazadayken bir kıyafeti denemeye üşenebilirsiniz veya sitede gördüğünüz çantayı indirimde gördünüz diye hemen almak isteyebilirsiniz. Almadan önce her şeyi deneyin.

EN AZ YARIM SAAT DÜŞÜNÜN
Bir şeyi almadan önce kendinize düşünme süresi tanıyın. O eteği çok beğendiniz ama alıp almama konusunda karar veremediyseniz en az yarım saat düşünün.

ZAMANIN DEĞERİNİ BİLİN
Amaçsız bir şekilde alışveriş yapanlardan olmayın. Sadece vakit öldürmek için zamanınızı alışverişte harcamak yerine, zamanın değerini bilin.

Kaynak: Haber Merkezi