Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş ise açıklamalar yaptı. Memiş, altın fiyatlarında yaşanan bu durumun bir dinlenme süreci olduğunu belirtirken altın fiyatları için yükseleceği tarihi de duyurdu.

İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte fiyatlar İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte fiyatlar

ALTIN FİYATLARINDA BİR KIRILIM YOK

Memiş, “Borsada, döviz kurlarında, altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında bir kırılım yok. Yatırımcılar da yönü merakla bekliyor. Mayıs ve haziran ayları için manipülasyon piyasası uyarısı yapmıştım. Mayıs-haziran aylarında dinlenme modunda olan bir piyasa bizleri bekliyor. Merkez bankalarının kontrolünde olan bir süreç var.

Piyasalarda heyecanlandıran haber akışı yok. Sadece iç piyasalarda ekonomi yönetimine odaklandık. Genele baktığımızda biz biraz daha dinlenen bir piyasa, baskılanan bir piyasa göreceğiz. Dedikodular da dolanıyor. Dolar 20 lira olacakmış, altın şöyle olacakmış... Bizim yıllık öngörümüzde bir değişiklik yok. Dövizdeki yükseliş beklentimiz, emtia yükselişi beklentimizde bozulma yok” dedi.

ALTIN PİYASASINDA SÜRPRİZ AÇIKLAMALAR GELEBİLİR

Memiş, Altın tarafında bazı hususlardan bahsettim. Mesela altınla alakalı yorum yaparken, bir metalden bahsetmişti. Altında Türkiye'yi yeni şeyler mi bekliyor demiştim. Ben şunu iddia ediyorum. Altın tarafında finansal piyasalarda yıl sonuna kadar sürpriz açıklamalar sık sık gelebilir. Sisteme dayalı bir piyasa bizi bekliyor olabilir. Kontrol sistemde. Yatırımcılarda ya da serbest piyasalarda değil yani. Ekonomi yönetimi ne kadar verirse altın alabiliyorsunuz, nasıl kural koyarsa o kadar işçilikle ve pahalılıkla alabiliyorsunuz. Bu taraftan gelecek yeni sürprizler de altın yatırımcılarını baskılayacak” dedi.

ALTIN SATIP EV ALSAM SORUSUNA YANIT VERDİ

Memiş, “Altın ve gümüşte dinlenme süreci devam ederken, ev-araba alacak arkadaşlardan da sorular geliyor. Elimdeki altını, gümüşü satsam konut alsam sorusuna kesinlikle 'evet' cevabını veriyorum.

Gram altının yılsonuna kadar 3000 bin lira, gümüşün gramının 32 liraya kadar yükseleceğini beklesem de emlak fiyatları da bir o kadar yükselir. Burada zaman kaybetmeyin. Toprak yatırımını düşünenler de evet iyi bir yatırım aracıdır. Doğru yerden alabiliyorsanız her zaman, uzun vadede en çok kazandıran servet aracıdır” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER