Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 9. Amed Tiyatro Festivali, Surp Giragos Kilisesi’nde sahnelenen Gomidas adlı oyunla sona erdi. 18 Nisan’da başlayan festival kapsamında tiyatro grupları, çok sayıda oyunun gösterimini gerçekleştirdi. Festivalin Surp Giragos Kilisesi’ndeki kapanış gösterimine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun da katıldı.

Mont ve şemsiyeleri hazırlayın! Diyarbakır’a yaz gelmiyor Mont ve şemsiyeleri hazırlayın! Diyarbakır’a yaz gelmiyor

EŞ BAŞKAN HATUN KAPANIŞ GÖSTERİMİNİ TİYATROSEVERLERLE BİRLİKTE İZLEDİ
Festivalin Surp Giragos Kilisesi’ndeki kapanış gösterimine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan ile tiyatro severler katıldı.

GOMİDAS OYUNUNU İZLEYEN HATUN'A YOĞUN İLGİ
Gösteri tamamlandıktan sonra festivalin kapanış konuşmasını yapan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularından Özcan Ateş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile festivale destek veren sivil toplum örgütleri, festivale katılan tiyatro grupları ve oyunculara teşekkür etti.

HATUN: HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK
Büyükşehir Eşbaşkanı Doğan Hatun ise, tiyatro festivalini düzenleyenlere, tüm tiyatroculara ve gösterilere katılan seyircilere teşekkür ederek, “Bugünkü oyunla da çok memnun olduk. Herkesin emeğinize sağlık" dedi.

Hatun, daha sonra Gomidas oyununu sahneleyen Yolcu Tiyatrosu oyuncularına plaket verdi.

Kaynak: Haber Merkezi