Diyarbakır’ın temsilcisi Amedspor ligin devre arasında birbirinden değerli isimleri kadrosuna katarken birçok isimle de görüşmeler yapmış ancak olumlu sonuçlar alamamıştı. Bu isimler arasında Şanlıurfa temsilcisi Karaköprü Belediyespor’da oynayan Umut Dilek’te yer almıştı. Futbolcuyla görüşülmüş ancak kulübü şampiyonluk yolunda emin adımlarla gittikleri için oyuncuyu göndermeye yanaşmamıştı. Kulübünün en golcü ismi olan Umut Dilek geçtiğimiz yıllarda Diyarbekirspor formasını da terletmişti. Futbolcu geçtiğimiz gün oynanan Erbaaspor maçında ise öyle bir şey yaptı ki gündemde yer aldı.

Süper Lig'den geldi! Amedspor ilk forvet transferini duyurdu Süper Lig'den geldi! Amedspor ilk forvet transferini duyurdu

UMUT DİLEK ATMADI TEBRİK EDİLDİ!

Karaköprü Belediyespor ligde 43 puanla lider olarak yer alırken kendisine en yakın olan rakibi Erbaaspor’la arasında ise 10 puanlık bir fark bulunmaktaydı. Karaköprü Belediyespor bu karşılaşmadan eğer üç puan alabilseydi şampiyonluk için çok büyük bir adım atmış olacaktı. Karşılaşmada Erbaaspor’lu futbolcunun Karaköprü Belediyespor oyuncusunun sakatlanması üzerine topu dışarıya atması sonrası Karaköprü Belediyespor taç atışı kullandı. Kullanılan taç atışı Erbaaspor ceza sahasında oyuncularının eline temas etmesi ile Karaköprü Belediyespor penaltı atışı kazandı. Ancak Karaköprü Belediyespor teknik direktörü Besim Durmuş’un da söylemesi ile penaltı atışını Umut Dilek dışarıya atarak centilmenlik yapan Erbaaspor’a aynı karşılığı verdi. Oyuncunun özellikle de en yakın rakiplerine karşı böyle bir hareket yapması futbol camiasında takdirleri kazanırken karşılaşma da 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Puan farkı ise 10 puanda kalmaya devam etti.

UMUT DİLEK KİMDİR?

30 yaşındaki tecrübeli futbolcu 1994 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinde dünyaya geldi. Kemer Tekirovaspor’da kariyerine başlayan futbolcu sonraki yıllarda Diyarbekirspor’a imza attı. Sonrasında Antalya Kemerspor ve Cizrespor’da da oynayan futbolcu Karaman Futbol Kulübü forması da giydikten sonra şimdi Karaköprü Belediyespor’da forma terletmekte. Oyuncunun kulübünde 21 numaralı formayı giyinmesi de dikkat çekmekte.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER