Amedspor’un şampiyonluğunda payı büyüktü! Veda etti Amedspor’un şampiyonluğunda payı büyüktü! Veda etti

2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un yıllarca formasını terletmiş olan Mansur Çalar kulübün en golcü ismi oldu. Peki Mansur Çalar kimdir? İşte tüm ayrıntıları…

Bölge derbisinin galibi Amedspor

BATMAN’DA DOĞDU AMEDSPOR’DA OYNADI
1986 yılında Batman’da dünyaya gelen orta saha oyuncusu Mansur Çalar kariyerine Batman Belediye kulübünde başladı. Sonrasında Amedspor’la profesyonel kariyerine başladı. Oyuncunun performans göstermeye başladığı dönem Amedspor Türkiye 3.Lig 1.Grup’ta mücadele ediyordu. Mansur Çalar 2009/10 sezonunda Eyüpspor performansı gösterdi. 2012/13 yılında Menemen Belediyespor, 2013/14 sezonunda Trabzon Akçaabat FK performansı gösteren oyuncu geri kalan dönemlerdeyse Amedspor’da oynadı. 2014/15 yılında tekrar katıldığı Amedspor’da aralıksız dokuz sezon performans gösterdi. Oyuncunun neredeyse futbol kariyerinin tamamı Amedspor’da geçerken futbolcu kulübün de efsane ismi olmayı başardı. Amedspor’da oynadığı yıllar boyunca 400’ün üzerinde karşılaşmaya çıkan Mansur Çalar toplamda 48 gol atmayı başarırken kulübün en golcü ismi olmayı da başardı. 

Mansur Çalar-1

Mansur Çalar

SEZON BAŞINDA KULÜPTEN AYRILDI
Amedspor’da yıllarca performans gösteren futbolcu geçtiğimiz sezon başında kulüpten ayrılarak Adıyaman FK’ya transfer oldu. Adıyaman’da ligin ilk dönemi 14 karşılaşmaya çıkan futbolcu gol kaydedemezken ligin devre arasında ise buradan ayrılarak Siirt İl Özel İdaresi’ne transfer oldu. Devre arasında katıldığı yeni kulübünde iki karşılaşmaya çıkan Mansur Çalar burada da şuana kadar herhangi bir gol kaydedemedi. 37 yaşındaki futbolcu şuan kulübün de en tecrübeli ismi olarak performans göstermeye devam ediyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER