TFF 1. Lig’in son haftasında 10 Mayıs 2025 Cumartesi saat 16.00’da Eryaman Stadı’nda oynanacak olan Ankaragücü Amedspor maçı öncesi başkent ekibinin taraftar grubu Bekar Evi Çocukları (BEÇ), maça gelecek taraftarlara çağrıda bulundu.
BEÇ ÇAĞRIDA BULUNDU: “SON BİR KURŞUNUMUZ KALDI!”
Ankaragücü taraftarının yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:
“Ankara son bir kurşunumuz kaldı.
Normal şartlarda iple çektiğimiz bu maçı, istemediğimiz durumda olduğumuz için istenmeyen olaylara sebebiyet vermeden bitirmemiz gerekiyor.
“90 DAKİKA SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ”
Ne tribün kültürü olarak ne de tarihlerine baktığımızda kalibremiz olmayan, yanımıza bile yaklaşamayacak bu rakiple oynayacağımız kritik maç öncesi tüm tribünleri; 90 dakika sağduyuya davet ediyoruz.
Sosyal medya platformlarındaki Ankaragüçlü kardeşlerimiz; ligin ilk devresinde oynanan maç öncesi, biz nasıl rakibin sosyal medyada yazdıklarını o şehre gidip takımımızı desteklemek istediğimiz için tasvip etmediysek, bugün aynı minvalde yazılan yazıları onaylamıyoruz.
Öncelikle 90 dakika tribün içerisinde olacak olaylardan ötürü camiamızın hiçbir ferdini bir kez daha 6222'ye kurban etmek istemiyoruz.
Takımımızın maddi durumu ortadayken de eğer sonuçlar istediğimiz gibi gidiyor ise kulübümüze maddi bir külfet oluşturmayalım.
Tabii sonuçlar istediğimiz gibi gitmiyor ise de; tüm camiamız olarak tek yumruk, tek ses birlik içinde egolarımızı kenara bırakarak tepkimizi gösterelim.
Bizim kaderimiz sadece bizim oynayacağımız müsabaka ile belirlenmeyeceği için öncelikle üstümüze düşeni yapıp, stadımızı dolduralım.
“PROVOKASYONLARA ALET OLMADAN MOTİVE EDELİM”
Sonrasında rakip takımın ve tribünlerimizde yapılması muhtemel provokasyonların hiçbirine alet olmadan takımımızı motive edelim.
Senelerdir stadyum içinde ve dışında olsun, internette olsun, otel önünde olsun, cezaevinde olsun yaşadığımız durumdan memnun olmayan tüm Ankaragüçlüler ile tepkimizi bizlere yakışacak şekilde verdik.
Maç sonunda olası kötü senaryoda Ankaragüçlülerin eline su şişesi alarak tepki vermesini doğru bulmamakla beraber; tüm camiamız ile gönlümüzden geçen tepkiyi "meşru ve yasal halde" on binler olarak verebileceğimize inanıyoruz...
“RAKİBE CEHENNEMİ BİZLERE YAKIŞIR ŞEKİLDE…”
Tabi öncelikle tribün çocuğu ruhumuzu kaybetmeden; takımımıza cenneti, rakibe de cehennemi bizlere yakışır şekilde maç sonuçları istediğimiz gibi gidiyorsa, sahaya yabancı madde atmadan da bunun yapılabileceğini gösterelim.
Tribünde verilecek reaksiyonları maçların sonucuna göre vermemiz gerektiğine inanıyoruz.
“TÜM TRİBÜNLER OLARAK MÜDAHALE EDELİM”
Ligde kalacak sonuçlar var ise ve maçın soğuması gerekiyorsa tüm tribünler olarak müdahale edelim, maçın ateşlenmesi gerekiyorsa da tüm tribünler olarak takımı ateşleyelim.
Kısacası futbolu bilerek tribün yapalım...”