ADA Araştırma şirketi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da yaptıkları araştırmanın sonucunu açıkladı. 

AK PARTİ’NİN DİYARBAKIR'DA OYU DÜŞÜYOR
İki dönemdir seçimlerden sonra kayyım atanan Diyarbakır’da görüşmecilere "Bu pazar bir yerel seçim olsa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" diye soruldu.
Katılımcıların yüzde 59,8’i DEM Parti Eş Başkan adayı Serra Bucak’a oy vereceğini söyledi.

Görüşmecilerin yüzde 28,2’si AK Parti adayı Halis Bilden’e, yüzde 3,8’i CHP adayı Cafer Pekdemir’e, 2,4 ise Yeniden Refah Partisi adayı Hikmet Kaplan’a oy vereceğini belirtti. Seçmenin yüzde 5’i de “diğer partiler”i işaretledi.

2019-2014 SEÇİMLERİ DİYARBAKIR
HDP 2019 seçimlerinde Adnan Selçuk Mızraklı'yı aday göstermiş, Mızraklı yüzde 62,9 oy alarak seçimi kazanmıştı. Mızraklı, göreve başladıktan yaklaşık üç buçuk ay sonra 19 Ağustos 2019'da görevden alınmış ve yerine kayyım atanmıştı. 

Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak

AK Parti ise 2019 seçimlerinde Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın yerine kayyım olarak atanan Cumali Atilla’yı aday göstermişti. Atilla, yüzde 30 oy almıştı.

2014 yerel seçimlerinde Kışanak ve Anlı Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) adayları olarak seçime girmiş ve oyların yüzde 55'ini alarak kazanmışlardı. Kışanak ve Anlı'nın yerine 2016'da kayyım atanmıştı.

AK Parti’nin 2014 yılındaki adayı Galip Ensarioğlu da yüzde 35 oy almıştı.

Kaynak: Haber Merkezi