31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimleri yerinde gözlemlemesi için Avrupa Konseyi'ne resmi davet gönderdi. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) heyeti bu amaçla 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de olacak.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

Avrupa Konseyi kaynakları tarafından DW Türkçe'ye verilen bilgiye göre, seçimleri gözlemlemek üzere Türkiye'ye gidecek heyette 16 Avrupa ülkesinden YBYK üyesi 20 yerel yönetici olacak. Heyette yerel yöneticilere ek olarak bir seçim gözlem uzmanı ve YBYK sekreteryasından altı kişilik teknik bir ekip yer alacak.

Seçim gözlem misyonuna YBYK'nın Türkiye raportörü İsviçreli David Eray başkanlık edecek. Eray hâlihazırda İsviçre'nin Jura kantonu Çevre Bakanlığı görevini yürütüyor. Misyonun başkan yardımcılığı görevini ise YBYK'nın diğer Türkiye raportörü Sloven üye Vladimir Prebilic üstlenecek. Prebilic aynı zamanda Slovenya'da Kocevje kentinin belediye başkanı.

YBYK seçim gözlem misyonu, seçim günü 12 takım halinde Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Antep ve Maraş kentlerine dağılacak. Bu kentlerde gün boyu değişik seçim bürolarını ziyaret edecek.

Editör: Mücadele Gazetesi