Diyarbakır’da konuşan Bakırhan: “Copsuz, topsuz da kutlanabiliyormuş”
Diyarbakır’da konuşan Bakırhan: “Copsuz, topsuz da kutlanabiliyormuş”
İçeriği Görüntüle

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtladı. Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; uluslararası görevler ve ikili ilişkiler kapsamında, geniş bir coğrafyada barışın tesisi ve istikrarın sürdürülmesine katkı sunmaya devam etmektedir. NATO makamları tarafından bölgemizde son dönemde meydana gelen gelişmeler kapsamında, “NATO Irak Misyonu”nun çekilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu karar doğrultusunda Irak’ın başkenti Bağdat’ta görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin ülkemize tahliyesi başarıyla gerçekleştirilmiştir. NATO tarafından yürütülen çekilme planı kapsamında Müttefik ülke personelinin tahliye faaliyetlerine de ülkemiz tarafından destek sağlanmıştır."

KATAR'DA DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ İLK BULGU: TEKNİK ARIZA
Katar'da kaza kırıma uğrayan helikopter ile ilgili soru üzerine MSB'den, "Katar Silahlı Kuvvetlerine ait helikopter ilk belirlemelere göre teknik bir arıza nedeniyle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırımın kesin nedeni Katar makamlarınca yürütülen inceleme sonucunda belirlenecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, üretilen yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin sahada performanslarını deneme, geliştirme ve eğitim faaliyetlerini yurtiçi ve yurtdışında mühendis ve teknisyenlerimizle omuz omuza birlikte yapmaktadır. Bu durum dünyanın hiçbir ülkesinde örneği olmayan ve yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayan bir uygulamadır" açıklaması yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi