Antep baklavası eski zamanlardan beri özellikle Osmanlı saraylarında tüketiminin hayli yüksek olduğu görülen bir tatlıdır. Geçmişten günümüze kadar uzanan baklava tüketimine ise bazı farklı yöntemler var. Baklavanın yanında ayran içmek eski bir gelenektir ve insanlar sağlıklarını olumlu etkilediğini düşündükleri için bu yöntem uygulanıyor.

Valilik açıklaması gündem oldu! Köpeklere ne olacak? Valilik açıklaması gündem oldu! Köpeklere ne olacak?

BAKLAVAYLA AYRAN İÇERSEK NE OLUR?
Baklavanın içerisinde bulunan karbonhidrat, yüksek tüketime bağlı olarak kilo alımına sebep oluyor. Ancak baklavanın yanında ayran içmek, alınan karbonhidratın daha hızlı yakılmasını sağlar. Böylece baklavanın zararlı etkileri hafifletilmiş olabilir.

BAKLAVA ZARARLI OLABİLİR
Baklava oldukça şekerli bir tatlıdır ve fazla tüketildiğinde dişlerde istenmeyen etkileri olabilir. Ayran, baklavanın şekerinin dişlerde kalmasını önlemesiyle dişleri koruma altına alabilir. Aynı zamanda ayranın içerisinde bulunan kalsiyum diş gelişimine de katkı sağlar.

SİNDİRİM SORUNLARINA YOL AÇAR
Baklava ile ayran içmenin bir diğer faydası ise mideye oluyor. Şerbetli bir tatlı olan baklava, dozunda tüketilmezse her yiyecek gibi istenmeyen sindirim sorunları yaşatabiliyor. Bunun önüne geçmek ve mideyi rahatlatmak için baklavanın yanında ayran içmek fayda sağlayabilir.


Midedeki ekşimelerin önüne geçebilmek için en etkili yöntemlerden birisi, probiyotik içermesiyle bilimsel olarak da sindirim sistemine faydaları olduğu kanıtlanan ayran olabilir. Bu nedenle baklava gibi ağır tatlılarla ayran tüketmek faydalı olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi