Sarı kırmızılı formayı yıllarca terletmiş olan dünya yıldızı, burada birçok kupa kaldırmayı başarmasına rağmen Amedspor’la Galatasaray arasında oynanan maçta da formayı terletmiş ancak hiçbir etki ortaya koyamazken Amedspor’a karşı mağlubiyet yaşamıştı.

SNEİJDER KİMDİR?

Bir dönemler dünyanın en iyi orta sahaları arasında gösterilen Wesley Sneijder, kariyerinin en iyi dönemlerini hiç şüphesiz İtalyan ekibi İnter’de yaşamıştır. Futbolcu burada Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmayı başarmış, Ballon d’Or’u kazanmasına kesin gözüyle bakılmıştı. Ancak ödülü Lionel Messi almış fakat dünya basınında Sneijder’in hak ettiğine dair haftalarca tartışılmıştı. Kupaya aday isimler bile Sneijder’in hak ettiğini düşünmüş buna rağmen Messi almıştı.

Amedspor bu transferden 10 milyon lira kazanacak! Amedspor bu transferden 10 milyon lira kazanacak!

Kariyerine Hollanda ekibi Ajax’ta başlayan futbolcu ardından Real Madrid sonrasındaysa İnter formasını yıllarca terlettikten sonra Türkiye’ye gelerek sarı kırmızılı kulübe imzasını atmıştı. Burada da yaklaşık beş sezon oynayan futbolcu 8 kupayı da kazanmayı başarmıştı. 2017/18 sezonunu Fransa’nın Nice kulübünde geçiren futbolcu buradan Katar’ın Al Gharafa takımına imza atmış ve iki yıllık sürecin ardından kariyerini noktalamıştı.

Amedspor Galatasaray Maç

AMEDSPOR’A KARŞI DA OYNADI ANCAK ETKİSİZ KALDI

Galatasaray’ın sahasında konuk ettiği Amedspor’a karşı da ilk 11’de sahaya çıkan Sneijder, etkisiz oynarken maçı Amedspor Ercan Çapar ve Yusuf Yağmur’un golleriyle 2/0 kazanmayı başarmıştı.

Muhabir: Onurcan GÜLER