Batman’da açılan Kürtçe Kitap fuarı, Batman Belediyesi, Eğitim Sen Batman Şubesi ve Ari Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin işbirliğiyle düzenlendi.

FUAR 20 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK.
Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, "Kürtçe konuşun, Kürtçe okuyun, Kürtçe düşünün, Kürtçe yaşayın diyoruz. Çünkü insan duygularını ancak ana diliyle ifade edebildiği gibi acısını da ana diliyle ifade edebilir. Ayrıca insanlar acılarına dermanı ancak ana dilleriyle bulabilir” dedi.

Fuar kapsamında 26 yayınevinden onlarca yazar paneller düzenleyerek kitaplarını okurları için imzalayacak.

"BÖYLE BİR ŞEYİ İLK DEFA GÖRÜYORUM"
Yazar Roni War, "Bir Kürt yazar olarak çok mutluyum. 2009'dan beri fuarlara katılıyorum ama böyle bir şeyi ilk kez görüyorum. Önümüzdeki 4-5 günün iyi geçeceğini biliyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

"HER ŞEY AHLAKLA BAŞLAR"
Yazar Ömer Dilsöz, mutluluğunu şöyle dile getirdi: "Özellikle Kürtçe Kitap Fuarı’na gelip Kürtçeyi seven arkadaşlarla tanışmak çok güzel. Bu da  mutluluk ve moral nedeni oluyor."

Diyarbakırlı oyuncunun yeni adresi belli oldu! Yasak aşk geliyor Diyarbakırlı oyuncunun yeni adresi belli oldu! Yasak aşk geliyor

Yazar Önder Kırmızıtaş da fuarla ilgili şunları söyledi: "Halkımızın daima okuyacağı, tarihini, coğrafyasını, kültürünü ve dilini bileceği ve her geçen gün ilerleyeceği yönünde umudumuz ve beklentimiz yüksektir."

Ekonomik durum nedeniyle Kürt yayınevlerinin zor durumda olduğu bir dönemde Kürtçe kitap sergileri düzenlemek memnuniyet yarattı.

Kürt Yayıncılar Birliği Başkanı Jêhat Rojhilat, “Amacımız Kürt kültürünü ve dilini yerinde, coğrafyasında, topraklarında tanıtmak ve okurlarına ulaştırmak. Ayrıca her eve girmesini sağlayarak insanlara kendi kültürlerini tanıtmak gerekir” diye konuştu.

Yayıncı Songül Keskin de "Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Aslında buraya gelmemiz için sadece bu isim bile yeterliydi” dedi.

"KÜRTÇE KİTAPLAR ALIN OKUYUN"
Şarkıcı Jiyan Tokyıldız, "Kendime bir kitap, çocuklara da dört kitap aldım. Çünkü çocuklar ana dillerini konuşmamaya mecbur bırakılıyor, Kürtçe kitaplar alıp okusunlar” dedi.

Öğretmen Şakir Tokyıldız, "Çocuklara Kürtçe kitaplar aldım. Amacımız çocuklarımızın Kürtçe öğrenmesi” diye konuştu. 

Kürt yayıncı ve yazarların Batman’da bir araya gelmesinden kent okurları da yararlanıyor. Fuarı düzenleyenler ise gelecekte Kürtçe Kitap Fuarı adıyla farklı illerde fuarlar organize edeceklerini söyledi.
 

Kaynak: Rüdaw