Batman’dan 5 kişiden oluşan bir grup bisiklet tutkunu, hafta sonu ve güneşli havayı fırsat bilerek pedallara yüklenerek Diyarbakır’a doğru yola çıktılar. Ekip, sabah erken saatlerde Batman’dan hareket ederek Diyarbakır’a ulaştı. 

Kent merkezinde Ulu Camii, Dört Ayaklı Minare, Deva Hamamı ve Hasan Paşa Hanı gibi önemli tarihi yapıları ziyaret eden grup, bol bol fotoğraf çektirip kısa molalar verdi. Tarihi ve kültürel durakların ardından rotalarını Bismil ilçesine çeviren bisiklet severler, burada da kısa bir mola verdikten sonra Batman’a dönerek günübirlik turlarını tamamladı.

Diyarbakır’daki Hz. Yunus Mağarası’na yoğun ilgi: İşte hikayesi ve adresi Diyarbakır’daki Hz. Yunus Mağarası’na yoğun ilgi: İşte hikayesi ve adresi

“GÜZEL HAVANIN VE TARİHİN TADINI ÇIKARDIK”
Batman’ın bisiklet kulübü olan BATBİT ekip lideri Ergin Koç, “Batman’dan direkt olarak Diyarbakır’a doğru yola çıktık. Tarihi yerleri gezip ardından Bismil üzerinden tekrar Batman’a döndük. Hem spor yaptık hem de güzel havanın ve tarihin tadını çıkardık” diye konuştu.

Bisiklet tutkunları, bu tür turları sık sık yapmayı planladıklarını belirterek, doğa ve tarihle iç içe geçen bu yolculukların hem sağlık hem de farkındalık açısından büyük katkı sunduğunu vurguladı.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL