Kurban Bayramı yaklaşırken Diyarbakır'da tatlıcılarda yoğunluk artıyor. Vatandaşlar, bayram sofralarını geleneksel lezzetlerle donatmak için kenttin tescilli tatlıları kadayıf ve soğuk baklava başta olmak üzere birçok tatlı çeşidi tercih ediliyor. Kentteki meşhur kadayıfçı işletmesinde bayram hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Yoğun talebe karşılık verebilmek için üretim kapasitesi artırıldı, ustalar ve çalışanlar vardiyalı sistemle aralıksız çalışıyor.
HEDEF 20 TON TATLI SATIŞI:
Meşhur kadayıfçı işletmesinin sorumlularından Samet Altunbay, bayram yoğunluğunun başladığını söyledi. Altunbay, "Ustalarımız 3 vardiya olacak şekilde 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Tatlı satış hedefimiz yaklaşık 20 ton.”
EN ÇOK SATILAN TATLILAR
Altunbay, “En çok satılan çeşitlerimiz burma fıstıklı, cevizli kadayıfımız, parmak kadayıfımız” diyerek en çok satılan tatlıları açıkladı.
MERDİVEN ALTI TATLI UYARISI
Altunbay, merdiven altı tatlı uyarısı yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İsmi, adı belli olmayan merdiven altı markalardan ürün temin etmeyin daha çok bilinen markalardan temin edersiniz sağlığınız içinde faydalı olur."