Seçilen bir kız ve bir erkek öğrenci, Bilecik'i temsilen Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliğini yerinde görecek.

Diyarbakır Büyükşehir iklim krizine karşı etkinlik düzenledi!
Diyarbakır Büyükşehir iklim krizine karşı etkinlik düzenledi!
İçeriği Görüntüle

Bilecik’te, gençlerin milli ve kültürel değerleri yerinde tanıması amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından düzenlenen “Bir Günde Bin Yıl Tarihi ve Medeniyet Gezisi-Kadim Şehirler” programı için kura çekilişi yapıldı.

20-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan gezi programına katılacak öğrenciler, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir'in katılımıyla belirlendi. Belirli atölyelere katılarak programa hak kazanan öğrenciler arasından, bir kız ve bir erkek öğrenci şanslı isimler olarak seçildi.

Bilecik’te ‘Kadim Şehirler Kurası’ Çekildi Diyarbakır’a Gelecekler!-1

DİYARBAKIR, ŞANLIURFA VE MARDİN’İ GEZECEKLER

Kura sonucu belirlenen iki öğrenci, Bilecik’i temsil ederek medeniyetin beşiği olarak bilinen kadim şehirler; Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'i ziyaret etme fırsatı bulacak. Öğrenciler, bu şehirlerin eşsiz tarihini, mimarisini ve kültürel mirasını yerinde deneyimleyecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin önemine dikkat çekti:

"Bu tür projeler, öğrencilerimizin tarih bilincini güçlendiriyor ve milli değerlerimizi daha yakından tanımalarına katkı sağlıyor. Gençlerimiz, medeniyetimizin köklü izlerini taşıyan Diyarbakır ve diğer kadim şehirlerimizi yerinde tanıma fırsatı bulacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Öğrenciler, dört gün sürecek bu anlamlı gezi ile tarihsel bilgileriyle kültürel deneyimlerini harmanlama imkânı bulacak.

Kaynak: İHA