Diyarbakır’da hem sürücüler hem de toplu taşıma kullanan yolcular için Diyarbakır trafiği resmen çileye dönüyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde yaşanan aşırı yoğunluk ve metro veya tramvay gibi ulaşım araçlarının bulunmaması vatandaş için çileye dönüyor adeta İstanbul trafiğine benzetiliyor.

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

İSTANBUL’DA DA 200 METRELİK MESAFE 25 DAKİKADA GİDİLİYOR

İstanbul Bahçelievler’de mesai çıkışında yaşanan yoğun trafik, havadan görüntülere yansırken 200 metrelik mesafeyi araçların 25 dakikada gidiyor olması da dikkatlerden kaçmadı. Diyarbakır’da da benzeri tablo Diyarbakır Elazığ çevreyolu üzerinde iş çıkış saatlerinde yaşanabiliyor. Trafiğin bu denli yoğun olması hem İstanbul hem de Diyarbakır’da bazı vatandaşların da iftarı kaçırmasına neden oluyor. İstanbul’daki trafik için açıklamalar yapan Ergun Nayhan isimli vatandaş, “Her gün trafik var buna çare bulunması lazım özellikle ramazan günü. Saat 16.30 olduğunda burası kitleniyor. Normalde 18.00’da kitleniyor. Kuyumcukent orası çok kötü 30 dakika sonra otoparktan çıktık. Buralar çok karışık. Çözüm bulunması lazım” dedi.

İhsan Kaya, “4 günüdür bu çileyi çekiyoruz. Personeli ramazanda iftara yetiştiremiyoruz. Ramazan başladığında beri böyle” şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR İÇİN ÇARE BUGÜN

Vatandaşlar Diyarbakır’da yetkililerin yoğun trafik gibi sorunlara eğilmesi beklenirken ileriki yıllarda Diyarbakır trafiğinin de İstanbul’un aynısı olmasından endişe duyuluyor.

Kaynak: IHA