Merkez Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami yakınlarında bulunan 3 metrekarelik alanda 52 yıldır berberlik yapan Said Bingöl yarım asırdır yerinden hiç ayrılmadı.

DİYARBAKIR’DA YARIM ASIRLIK BİR YAŞAM 
Mücadele gazetemize konuşan Said Bingöl, “Çocukluğumdan bu yana tek koltuklu ve üç kişinin zor sığabildiği dükkan da geçimimi sağlıyorum. 52 yıldır 3 metrekarelik alanda on binlerce insanı tıraş ettim. Burası Diyarbakır’ın en eski berberlerindendir. İnsanlar burayı görünce fotoğraf çekiyor ilgi gösteriyor sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor.

Said Bingöl

“BURASI DA TAM 52 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORUM”
Dükkan da kullandığım eski berber malzemelerinin günümüzde de müşteriler tarafından tercih edildiğini söyleyebilirim. Askere gidip geldikten sonra 1974 yılında Belediye tarafından bana dükkan açma ruhsatı verildi. Çocukluğumdan beridir berberlik mesleğini yapıyorum. Burası da tam 52 yıldır faaliyet gösteriyorum. 52 yıldır buradan hiç ayrılmadım. Yaptığım iş baba mesleği değildir. Babamı hiç görmedim” diye konuştu.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol