Diyarbekirspor, Bursaspor deplasmanında çıktığı karşılaşmadan 2-0’lık galibiyet ile üç puan almayı başarmıştı. Ancak karşılaşmanın son dakikalarında ortalık karışmış, Bursasporlu futbolcu Çağatay Yılmaz Diyarbekirsporlu futbolcuya tekme atmıştı. Karşılaşmada beş kırmızı kart çıkmış ortalık fena karışmıştı. Karşılaşma sonrası birçok isim Diyarbekirspor’a destek açıklaması yaparken TFF’den gelecek karar da merakla bekleniyordu. Bursaspor’da futbolcu Çağatay Yılmaz’da süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştı.

TEPKİLER GELDİ DESTEK ŞAŞIRTMADI

Son yıllarda yaşamış olduğu ekonomik krizlerle başı büyük dertte olan Bursaspor, ligde de başarısız bir tablo ortaya koyarak alt sıralarda yer alırken dün oynadıkları karşılaşmada da gündem oldu. Bursaspor’a birçok kişiden tepki gelirken destekte gecikmedi.

“YALNIZ DEĞİLSİN BURSASPOR” AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz haftaki oynanan karşılaşmada hakem yumruklayan Ankara temsilcisi Ankaragücü, gündeme bomba gibi düşmüş günlerce konuşulmuştu. Kulüp Başkanı Faruk Koca tutuklanır ve futbol camiasından büyük tepki çekerken TFF konuya ilişkin somut adımlar atmıştı. Ancak kulübün kendine “Gecekondu” diyen taraftar kulübü, başkanları sahip çıkmış, arkasındayız açıklaması yapmışlardı. Şimdide aynı taraftar grubu Diyarbekirspor futbolcularına saldırgan tutum gösteren Bursaspor’a yönelik destek açıklaması yaptı, “Yalnız değilsin Bursaspor” dedi. İşte kulübün taraftar grubunun yaptığı o açıklama:

Diyarbakır Büyükşehir’den çocuklara sürpriz! Ücretsiz olacak Diyarbakır Büyükşehir’den çocuklara sürpriz! Ücretsiz olacak

“YALNIZ DEĞİLSİN BURSASPOR!

“Yine kaostan beslenen odaklar Bursaspor üzerinden bir şeyler planlamaktadır. Maç içerinde yaşananları görmezden gelenler maç sonu için Bursaspor'a gerçekleri yansıtmayan iddialar ile yüklenmektedir. Maç içerisinde futbolcunun tribünlere yönelik hareketleri maç sonunda yaşananları doğurmuştur. İstiklal Marşı'nı okumaktan imtina edenler Türkiye'nin her yerinde aynı muameleyi görmeyi haketmektedir. Hakedene hakettiği gibi davranan kardeşimiz Bursaspor'un yanındayız, yalnız değilsiniz!”

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER