Diyarbakır kulüpleri Diyarbakırspor ve Amedspor’un da geçmiş dönemlerde sorunlar yaşadığı, en son da Diyarbekirspor’un geçen dönem saldırıya uğradığı Bursaspor kulübü, ekonomik olarak mali bir kriz içerisindeydi. Bugün ise gündeme Bursaspor’un satılığa çıkarıldığı haberleri düştü. Mali krizlerden bir türlü çıkamayan Bursaspor, mücadele verdiği liglerden birbiri ardına düşüyor. Bu sezonda çıktığı 23 karşılaşmada 12 puan toplayarak ligin en alt sırasına demir atmıştı. Kulübün düşmesine bu sene de kesin gözüyle bakılırken gündeme bomba gibi düşen satılığa çıktı haberlerinin ardından başka bir iddia daha ortaya çıktı.

Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı

Mehmet Berzan İlhanlı

BURSASPOR’U DİYARBEKİRSPORLU İSİM Mİ ALDI?
Satılığa çıkarılan Bursaspor gündemde yoğun bir etkileşim alırken kulübü satın alan ismin de Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Berzan İlhanlı olduğu iddia edildi. Hali hazırda Tuzlaspor’un Kulüp Başkanı olan ve Diyarbekirspor’un da onursal başkanı olan İlhanlı’nın satın aldığı iddiası gündemde dolaşırken İlhanlı Grubu veya Bursaspor kulübünden herhangi resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Ömer Alaldı

AMEDSPOR’UN ESKİ BAŞKANVEKİLİ DE TALİP OLDU
Amedspor’un eski başkanvekili olan Ömer Elaldı’da Bursaspor’un satışa çıkarılmasına binaen sosyal medya hesabından Bursaspor’u satın almaya talip olduğunu dile getirdi.

“SATIŞI MÜMKÜN DEĞİL”
Sosyal medyada dolaşıma giren konuya ilişkin bazı taraftarlar da kulübün satışının mümkün olmadığını dile getirdiler. Sporseverler de konuya ilişkin Bursaspor’un dernek statüsünde olduğu ve satışı için ise tüzüğün değiştirilerek kulübün şirketleşmesinin gerektiği açıklandı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER