AFAD ekipleri Van'dan İran'a intikal için yola çıktı! AFAD ekipleri Van'dan İran'a intikal için yola çıktı!

Türk sinemasının "Kapıcılar Kralı", "Selvi Boylum Al Yazmalım" gibi klasikler haline gelmiş filmlerin yapımcısı Arif Keskiner, 86 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına çok sayıda katkıda bulunan Arif Keskiner, birçok alanda faaliyet gösteren bir isim oldu. Yapımcı ve yönetmen kimliğinin yanı sıra yazar olarak da geniş kitlelerce tanınan Keskiner, kariyeri boyunca unutulmazlar arasına giren birçok işe imzasını attı.

ARİF KESKİNER KİMDİR?
Arif Keskiner, 1938'de Adana'nın Osmaniye ilçesinde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Osmaniye'de tamamladıktan sonra İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'ndan (günümüz Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi) mezun oldu. Bir süre Yılmaz Güney ile birlikte çalıştı. Ağaoğlu Yayınevi'nin müdürlüğünü 4 yıl boyunca üstlendi. Kitapçılık ve spor yazarlığı yaptı. İsveç'te muhabirlik ve bulaşıkçılık gibi çeşitli işlerde çalıştıktan sonra Türkiye'ye geri döndü.
Otobüs, Kapıcılar Kralı, Selvi Boylum Al Yazmalım, Maden, Köşeyi Dönen Adam ve Piano Piano Bacaksız filmlerinin prodüktörlüğünü yaptı. Yılanı Öldürseler ve Piano Piano Bacaksız filmlerinin senaryo yazımında yer aldı. Bay Alkolü Takdimimdir dizisinin yönetmenliğini yaptı. Bizi Güldürenler filminin yapımcılığını üstlendi. Sensiz Yaşayamam filminin yapımcılığını üstlendi.

Filmciler Kooperatifi'nin kurucularındandır. Meclis'teki komisyon toplantılarına katılmışlığı bulunan Keskiner, 2019'da çıkarılan Sinema Yasası'nın çıkarılmasında rol almıştır.

Namus Borcu'nun yapımcılığını da üstlenen Keskiner, Sinema Sevenler Derneği Lokali'nin kurucusudur. 2002 tarihli Çiçek Gibi ve 2003 tarihli Yine mi Çiçek kitaplarının yazarıdır. Binbir Renk Binbir Çiçek: Yaşar Kemal’li Anılar ve Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında kitaplarını da yazmıştır. Keskiner'in en son Ocak 2024'te Akşam Çiçekleri adlı kitabı yayımlanmıştır.

ÇİÇEK ARİF BELGESELİ
Lakabı "Çiçek Arif" olan Arif Keskiner'in hayatını anlatan belgesel Bir Ömür Arif Keskiner 2022'de yayınlandı. Ayrıca, Keskiner 2018 İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülü’nün sahibidir.
Keskiner, 15 yıldır kan hastalığı tedavisi görüyordu. Arif Keskiner, 12 Mart 2024'te Maslak Acıbadem Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi