Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması dolayısıyla uygarlık tarihinin merkezi olarak anılan Diyarbakır; son dönemlerde sosyal medya içerik üreticilerinin uğrak mekanı haline geldi. Sosyal medyadan gördükleri içerikler nedeniyle kenti görmek için Çin'den ve Japonya'dan yola çıkan 3 arkadaş, Diyarbakır'a geldi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır, turistlerin en çok tercih ettiği kentlerin arasında yerini korumaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde sosyal medya (İnstagram, YouTube, TikTok, Facebook, X, vb.) üzerinden yapılan içerik üreticiliği ilgilerin odağı oldu. Bu mecralardan içerik üreten 3 arkadaş Çin'den ve Japonya'dan yola çıkarak Diyarbakır'a geldi. Dünya ülkelerinden gelen birçok yurt dışı turiste gönüllü olarak rehberlik yapan Recep Baydar isimli Diyarbakırlı bir vatandaş şehri tanıtmaya devam ediyor. Ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Sur ilçesinde bulunan Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi ve müzeler hem yerli, hem de yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler arasında.

Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı! Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı!

"CİĞER KEBABI MUAZZAMDI"
Japonya'dan gelen ve Diyarbakır'da tanıştığı bir genç kızın samimi iletişimini beğendiği için onun adı olan "Fatıma"yı kentte kullandığını söyleyen Nagatachieh isimli yabancı turist, "Diyarbakır'a bayıldım. Özellikle burada yediğim ciğer kebabı muazzamdı. Tarihi yerleri gezip gördük ve bu şehrin hayranı olduk." dedi.

"DİYARBAKIR SURLARI, ÇİN SEDDİ'NDEN DAHA GÜZEL"
Kürtlerin kültürünü çok sevdiğini söyleyen ve Çin'den Diyarbakır'a gelen Weian Chu isimli yabancı turist, "Diyarbakır'ın geçmişi çok eskiye dayanıyor. Diyarbakır tarihinin 12 bin 500 yıllık olduğunu söylediler. Bugüne kadar böylesi geçmişe tanıklık eden başka bir ülke daha görmedim. Diyarbakır Surları, bizim ülkedeki Çin Seddi'nden daha güzel." diye konuştu.

VATANDAŞLAR HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİ
Diyarbakırlı vatandaşların da ilgileri 3 yabancı turistin üstündeydi. Turistlerle konuşan vatandaşlar, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Ayrıca Diyarbakır'ın tescilli yemeği olan ciğer kebabını çok sevdiklerini söyleyen turistler, herkesi Diyarbakır'a davet etti. Kendilerini kentte misafir eden Recep Baydar’a da teşekkür ettiler.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk