Türk resminde deniz ressamları arasında öncü ve önemli bir yere sahip olan Diyarbakırlı Tahsin’in eserlerinden bir seçki Galeri Selvin’de 24 Nisan’da ziyarete açılıyor. Galeri Selvin’in aile koleksiyonunda kalan ve çoğu poşad niteliğinde 30 kadar eserden oluşan sergi, Diyarbakırlı Tahsin Bey’in 1937’deki ölümünden yıllar sonra açılan ilk kişisel sergisi… Sergiye Sanat Tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu tarafından hazırlanan, ressam hakkında bilgi ve belgeye dayalı, önemli eserlerini içeren kaynak bir kitap da eşlik ediyor.

Bursaspor Diyarbakır’a geldi! Zırhlı araçlar eşlik etti Bursaspor Diyarbakır’a geldi! Zırhlı araçlar eşlik etti

1874 doğumlu ressam, Diyarbakır’da ilk öğrenimi görmüş daha sonra Askerî Rüştiyesi’ndeki eğitimi sırasında, kurşunkalem ve sulu boya çalışmalarıyla ilk resim denemelerine başlamış. Kuleli Askeri Lisesi’ne gitmiş; bu sayede Boğaz’ın güzelliklerini ve sürekli bir devinim hâlindeki gemileri etüt etme imkânını bulmuş. Tahsin Bey, Abdülaziz’in çağrısı üzerine İstanbul’a gelen Ayvazovski’den de etkilenmiş.

Milliyet’in haberine göre, Türkiye’de deniz ressamları arasında, öncü ve önemli bir yere sahip olan Diyarbakırlı Tahsin’in eserlerinden oluşan resim sergisi 18 Mayıs’a kadar Arnavutköy Galeri Selvin’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: Milliyet