Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

Diyarbakır’da kış mevsimine sayılı günler kala Yenişehir İlçesindeki Eski Hal Hurdacılar Çarşısı’nda da demir kesme ve kaynatma sesleri duyulmaya başlandı.

KIŞ MESAİSİ BAŞLADI

Köylerdeki çiftçilerin kış mevsiminde hayvanlarına yem vermek için hayvan yemliği üretimine başlayan hurdacılardaki esnaf, bugünlerde yoğun mesai harcıyor.

SATIŞLAR DURGUN

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir emek ve uğraş vererek yaptıkları hayvan yemliklerini satmak için hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin yolunu gözleyen esnaf, şu ana kadar satışlardan pek memnun olmadığını belirtiyor.

İŞTE YEMLİK FİYATLARI

Önceki yıllarda yemlik satışlarının iyi olduğuna dikkat çeken demir ustaları, köylerde kullanılmak üzere yaptıkları yemliklerin geçen yıla göre fiyatlarının bu yıl arttığını ifade etti. Geçen sene 2 metresi 350 lira olan paslanmaz yemliklerin bu yıl 500 liraya, 3 metresi 450 ila 500 lira olan paslanmaz yemliklerin ise bu yıl 700 ila 750 liraya çıktığını kaydeden esnaf,  köylerden gelip de hayvan yemliği alan çiftçi sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekti.

HEM ALIM HEM SATIM

Son yıllarda işlerin durgun olduğunu anlatan çarşıdaki demir ustaları bir yandan yemlik, korkuluk, kapı, pencere, kasa, plastik kazan gibi ürünleri yapıp satmaya çalışırken, bir yandan da vatandaşların kendilerine getirip sattıkları çıkma kapılar, pencereler, demir ve direkler gibi çeşitli hurdaları da bazen satıyor bazen de geri dönüşüme kazandırıyor.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın