Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Diyarbakır, dün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. 22 Ocak Perşembe akşamı başlayan ve gece boyu durmaksızın devam eden yağış, şehri kısa sürede beyaza bürüdü.
ŞEHİR MERKEZİNDE ULAŞIM VE YAŞAM OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Sabah saatlerinde uyanan Diyarbakırlılar, kentin her noktasının karla kaplandığını gördü. Gece boyu süren yoğun yağış, ana arterlerde ve ara sokaklarda kar kalınlığının artmasına neden olurken, belediye ekiplerinin kar küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
DONDURUCU SOĞUK VE YAĞIŞ UYARISI: CUMA AKŞAMINA DİKKAT!
Tahminlere göre kar yağışının 23 Ocak Cuma (bugün) akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında (eksi derecelerde) seyredeceği öngörüldüğünden, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.





