Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte artan sosyal konut ihtiyacına ve barınma krizinin derinleşmesine çözüm sunmak amacıyla, deprem sonrası yaşanan acil konut ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak 2 bin sosyal konut inşa edeceğini duyurmuştu. Proje ile özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik olup, yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflenirken, Veng Radyo’ya konuşan eşbaşkanlar sosyal konutların, inşa edileceği bölgelere ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun

Doğan Hatun

HATUN: EZBER BOZAN BİR SOSYAL KONUT PROJESİ
Seçim beyannamelerinde halka verdikleri sosyal konut sözünün arkasında olduklarını vurgulayan Eşbaşkan Hatun, bu projeyi yalnızca konut yapmaktan öte, kent planlamasına, toplumsal dokuya ve iklim koşullarına duyarlı bir şekilde hayata geçireceklerini belirtti. "Bu sosyal konut projesi, ezber bozan bir yaklaşımla şekillenecek" diyen Eşbaşkan Hatun, “Seçim beyannamemizde halka söz verdiğimiz bir sosyal konut projemiz var. Bu sosyal konutla ilgili biraz ezber bozan tarzda bir sosyal konut hedefliyoruz. Biraz da kentin gerçekten planlamasından tutun dokusuna, toplumsal dokusuna kadar iklim koşullarına cevap olabilecek bir çalışma yürütüyoruz”

Diyarbakır Büyükşehir Başkanı Serra Bucak

Serra Bucak

BUCAK: SOSYAL KONUTLAR İÇİN 2 ALANIMIZ VAR
Başkan Serra Bucak, sosyal konut projeleriyle ilgili önemli detaylar paylaştı. Yenişehir ilçesindeki Aziziye Mahallesi ve Bağlar ilçesindeki Makina İkmal Müdürlüğü bölgesinde belediyeye ait araziler üzerinde sosyal konut inşa etmeyi planladıklarını belirtti. Bucak, bu alanlarda sosyal konutlara büyük bir ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacı karşılamak amacıyla kent beyannamelerinde 2 bin konut hedefi koyduklarını ifade etti.

Eşbaşkan Bucak, “Aziziye’de belediyemizin mülkü olan bir alan var. Yine bizim Makina İkmal Müdürlüğü bölgesinde bir arsamız var. Bu her iki alanda da sosyal konutun çok büyük bir ihtiyaç olduğunu biz biliyoruz. Kent beyannamemizde var. Sayısını epeyce fazla tuttuk kent beyannamemizde. 2000 dedik. Dileriz biz bu hedefe ulaşırız.”

Ramazan'ın vazgeçilmezi: Diyarbakır’da hurma fiyatları ne kadar?
Ramazan'ın vazgeçilmezi: Diyarbakır’da hurma fiyatları ne kadar?
İçeriği Görüntüle

KİRALAMA MODELİ İLE KONUT EDİNDİRME PROJESİ…
Sosyal konutların yalnızca bir barınma alanı sunmanın ötesine geçeceğini vurgulayan Bucak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal konutlar için bizim imar dairemiz ve fen dairemiz başka bir daha birlikte yaşamı ortak alana açılan, daha birlikte yaşamı pekiştiren, sosyal donatıların olduğu, kreşlerin olduğu, spor alanlarının olduğu bir sosyal konut fikrimiz var. Bu sosyal konutta tabii ki insanlara konut edindirme, satış üzerinden değil kiralama üzerinden yapılabilecek bir çalışma. Pek çok kentte güzel uygulamaları var. Bizim dışımızda, bizden ziyade Avrupa'da çok güzel uygulamaları var. Onları da her gittiğimizde, her gördüğümüzde inceliyoruz. Biraz oradan da alınmış bir fikirdi başkaca illerden ve ülkelerden. Bununla ilgili imar dairemiz ve fen dairemiz çalışıyor. Yakın zamanda, 2026'da muhakkak bu çalışmanın da temelini atacağımızı biliyoruz ve söylemek istiyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi