Ciğer denince akla Diyarbakır, Diyarbakır denince de ciğer geliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde günde 7,5 ton tüketilen ciğer yıl boyunca da iki bin 700 ton tüketilirken turistlerinde özellikle ilk durağı oluyor.

diyarbakır ciğeri-2

Diyarbakır’a gelen yerli yabancı turistlerin ilk uğrak yerlerinden birisi de damak lezzeti açısından Diyarbakır ciğeri oluyor. Konuya ilişkin Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan açıklamalar yaptı, Guinnes Rekorlar kitabına neden girilmediğini de belirtti.

Ciğerr

Diyarbakır’da hasarlı bir bina yıkım sırasında çöktü Diyarbakır’da hasarlı bir bina yıkım sırasında çöktü

DİYARBAKIR CİĞERİ NEDEN GUİNNESS DÜNYA REKORLAR KİTABINA GİREMİYOR?

Ciğer kebapları satışlarında kentte düzenlenen festivallerin de büyük etkiler gösterdiğini kaydeden Elkaan, Diyarbakır ciğerinin Guinnes Dünya Rekorlar Kitabına neden girmediğini de açıkladı. Elkaan, “Bu yıl her ne kadar olumsuzluklar yaşasak da onun nazarında güzellikler de yaşandı. Ciğer bizim medarıiftiharımızdır. Tescilli ciğerimiz paket halinde il dışına gönderilebilseydi Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na yazılırdı. Bunu tercih etmiyoruz. Ciğer taze yenilmelidir” diye konuştu.

Diyarbakır ciğerinin taze yenilmesi gerektiğini belirten Elkaan, bu durumdan vazgeçilmek istenmediği için Guinnes Dünya Rekorları Kitabına da girilmediğini kaydetti. (IHA)

Editör: Mücadele Gazetesi