Mücadele Gazetesi olarak sosyal medya hesaplarımızdan “Diyarbakır deyince aklınıza gelen ilk şey nedir?” diye bir anket düzenledik. 1 gün süren ve 3 bin 133 kişinin katıldığı ankette yüzde 34 ile Diyarbakır Ciğeri birinci seçildi. Yüzde 30 ile Diyarbakır Surları ikinci, yüzde 22 ile Amedspor üçüncü ve yüzde 14 ile karpuz dördüncü oldu.

Öte yandan ankette yorum yapan bazı vatandaşlar, Diyarbakırpsor, 9 peygamber onlarca şehid sahabe ve Narin cevaplarını verdi.

Diyarbakır’ın En Meşhur Yemekleri Belli Oldu! Liste Şaşırttı Ciğer

DİYARBAKIR CİĞERİ
Diyarbakır, tarihi kadar mutfağıyla adından söz ettiriyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmaları sonucu toplamda 51 coğrafi tescilli ürününden biri olan Diyarbakır Ciğeri yöre halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez lezzeti arasında. Günün 24 saattin de tüketilen ciğer, kendine özgü terbiye edilip pişirilmesiyle eşsiz lezzetler arasında yerini alıyor.

Diyarbakır Surlar Sur Fotoğraf

Kış geldi: Diyarbakır’da soba satışları artmadı! Kış geldi: Diyarbakır’da soba satışları artmadı!

DİYARBAKIR SURLARI
UNESCO Dünya Kültürü Mirası Listesi’nde yer alan 5 bin 800 metre uzunluğundaki ve bugüne kadar bilinen 101 burcundan da 98’i ayakta kalan Diyarbakır surlarında restorasyon çalışması başlatılmıştı. Dünyanın en eski surlarından olan Diyarbakır surlarının günümüzdeki hali, 349 yılında Roma İmparatoru II. Constantinious tarafından yaptırılmıştır.

Amedspormaçı

AMEDSPOR
TFF 1. Lig’de mücadele eden Diyarbakır temsilcisi Amedspor bir futbol kulübüdür. 1972'de kurulan kulüp, öncelikle Türkiye'deki Kürt toplumundan gelen güçlü destek tabanıyla bilinir. Takım, iç saha maçlarını Diyarbakır Stadyumu'nda oynar ve önemli bir takipçi kitlesine sahiptir.

Dünya Karpuz Günü’nde Akıllara Diyarbakır Geliyor! (1)

DİYARBAKIR KARPUZU
Bir zamanlar develerin sırtında taşınıp, kılıçla kesimi yapılan ve dünyanın en meşhur karpuz unvanına sahip Diyarbakır Karpuzu yuvarlak-oval şekilli, alacalı karpuzlar sınıfına girmektedir. Diyarbakır'da, Sürme, Pembe, Beyaz Kış, Kara Kış ve Ferik adları ile tanınan tiplerin eskiden yaygın olarak yetiştirildiği bilinmektedir. Ancak günümüzde bu çeşitlerden sadece Sürme yetiştirilmektedir. Ayrıca her yıl Eylül ayı sonlarında Diyarbakır Karpuz Festivali düzenlenir.

Muhabir: Fatih Suruç