Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

5 Aralık 1970 tarihli Mücadele Gazetesi’nin arşivinden Ayspor hakkında yazı çıktı. Gazetenin tam elli üç yıl önce ki yayınından bugüne kadar süre içerisinde Diyarbakır futbolu merak uyandırdı. İşte gazetenin köşe ayırdığı Ayspor hakkındaki yazı:
“Diyarbakır Amatör ligi birinci devresi Ayspor’un liderliği geçen hafta ilk yarısı sona ermiştir. Geçen hafta Silvan gençlikle bir bir kalarak devreyi bir puan fark ile lider olarak bitiren Ayspor ikinci devre çalışmalarına daha hızlı bir şekilde başlayacaklardır. Diyarbakırın en eski kulüplerinden olan Ayspor bu yıl mutlaka Diyarbakır’ın amatör liginde şampiyon olacaklarını söyleyen kulüp yöneticileri birinci devreyi bir puan gibi bir farkla bitirmemiz bizi şampiyon olarak göstermez. Yalnız ikinci devrede elemanlarımızın daha sıkı bir şekilde çalışmasıyla şampiyonluğa oynuyoruz demişlerdir. Birinci devrenin geçen hafta bitmesiyle birlikte Ayspor yöneticileri takımın antrenmanlarını sıklaştırmış ve bu arada bayramın ikinci günü hem antreman yapmak ve hemde kulübe bir gelir sağlamak maksadıyla Mardinsporla hususi bir maç yapmışlardır. Bayramın ikinci günü Mardinsporla yaptığı karşılaşmada güzel bir futbolla Mardinsporla berabere kalan Ayspor gençlik taraftarlarına güzel bir futbol ve Diyarbakır amatör ligini temsil edecek kuvvetli bir ekip olduğunu seyirciye göstermiş ve Diyarbakır amatör liginin en kuvvetli ekibi olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. “


DİYARBAKIR’DA AYSPOR NE ZAMAN KURULDU?
Öğretmenler Ayspor ismiyle kurulan kulüp 1930 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Diyarbakır Şubesi tarafından kurulmuştur. Kulüp Diyarbakır Köy Hizmetlerispor adıyla 1997-1998 sezonunda 3. Lig'e yükselmiş, tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele etmeye başlamıştır. 1999-2000 sezonunda 3. Lig 1. Grup'u 16. sırada tamamlayarak amatör kümeye düşmüştür. 
Mayıs 2005'te Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapanmasıyla İl Özel İdaresi bünyesine geçen kulübün adı Diyarbakır İl Özel İdaresi Ayspor olarak değiştirilmiştir. Kulüp son olarak 2019 yılında Diyarbakır’da görev yapan 25 öğretmen tarafından devralınmış ve kulübün ismi Öğretmenler Ayspor olarak değiştirilmiştir.
Haberin görüntüsü şu şekildedir:

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Mücadele Gazetesi