DEM Parti Diyarbakır merkez ilçeleri belediye eşbaşkan adaylarının da katıldığı açıklamada, "Halepçe unutulmayacak" yazılı pankart açıldı. Açıklama metnini okuyan Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Baver Babur, bugünün insanlığın en büyük utançlarından birinin yıl dönümü olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

“ULUSLARARASI ANLAŞMALARA GÖRE BU KATLİAM SOYKIRIMDIR”
Halepçe'nin yaralarının hala iyileşmediğini vurgulayan Babur, "Uluslararası anlaşmalara göre bu katliam soykırımdır. Bu soykırımın sorumluluğunun sadece Saddam Hüseyin olmadığını biliyoruz. Öncelikle bölge devletleri, Avrupa Birliği, Rusya, Amerika ve tüm uluslararası güçler katliamın sorumlusudur. Kürt sorunu bugün Irak'ta, İran'da, Suriye'de ve Türkiye'de devam ediyor. Çözüm, eşitlik ve adalet açısından, demokratik ve insani araçlarla barışçıl bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Artık iyi bilinmelidir ki bir Kürt sorunu barışçıl bir yolla çözülmezse Ortadoğu'ya barış ve güvenlik gelmeyecektir. Halepçe katliamını unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" diye aktardı.

Editör: Mücadele Gazetesi