Ragip Narin Prag'dan Diyarbakır’a ışınlandı Ragip Narin Prag'dan Diyarbakır’a ışınlandı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır iyiden iyiye bayram havasına girdi. Hem 9 günlük bir tatil, hem bayram, hem de 90 tatile aynı anda gireceğiz. Bu fırsatı bilenler çoktan tatil planlarını yaptı. Diyarbakır’da vatandaşlara eskisi gibi bayram alışverişlerini yapabiliyorlar mı diye sorduk.

“HERŞEY ÇOK PAHALI DEDİ”
Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Dar gelirli aileler eskisi gibi bayram alışverişlerini yapamadıklarını söylerken bir genç her şeyin çok pahalı olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar ise geçtiğimiz Ramazan Bayramında alışverişimizi yaptık Kurban Bayramı’nda tekrardan alışveriş yapmaya gerek olmadığını her şeyin ise pahalı olduğunu söylediler.

“ESKİ BAYRAMLAR YOKLUKTAN DOLAYI GÜZELDİ”
Bir vatandaş ise eski bayramların neden güzel olduğunu açıklayarak şu ifadeleri kullandı; “Eskiden insanlar bayramdan bayrama pirinç yiyordu. Hiçbir şeyimiz yoktu. Bayramdan bayrama yeni elbise alabiliyorduk. Şimdi her gün bayramdır. Eski insanlar diyordu ki ah eski bayramlar ah. Onların böyle demesinin sebebi yokluktan dolayıydı. Eskiden bir şey yoktu şimdi ise her şey vardır”

Muhabir: Abdullah AKYOL