Diyarbakır Kuyumcular İşletme Kooperatifi 2022 yılında kurulurken, Kuyumcular Odası’da kooperatifin amaçları ve ilk başarılı projesini duyurdu.

KOOPERATİFİN AMACI VE İLK BAŞARILI PROJESİ

Kuyumcular Odası’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Kooperatifimizin temel amacı, sektörde sahte ve düşük ayarlı ürünlerin önüne geçmek, esnafımızın güvenilir ve devletimizin yasal standartlarına uygun ürünlere erişimini sağlamaktır.

Bu kapsamda, gramajı ve ayarı net olan Darphane ürünlerinin temin edilmesi ve doğrudan toptancılarımıza ulaştırılması için çalıştık. Bunun yanı sıra, darphane ürünlerinin özel bir jelatinleme sistemiyle korunması ve böylece ikinci baskının önüne geçilmesi için bir proje başlattık.

ŞEHRİMİZDE DÖRT ADET JELATİNLEME MAKİNESİ KULLANILMAKTA

Bu süreçte, tüm toptancılarımızın jelatinleme makinelerini temin etmesi sağlandı ve son teknoloji jelatinleme sistemi kendi içinde işler hale geldi. Şu anda şehrimizde dört adet jelatinleme makinesi aktif olarak kullanılmakta olup, halen üç toptancımızın daha yeni teknoloji jelatinleme sistemine geçmesini beklemekteyiz.

Diyarbakır’da karın ağrısıyla gitti: 35 santimlik miyom çıktı Diyarbakır’da karın ağrısıyla gitti: 35 santimlik miyom çıktı

Bu son teknoloji makineler sayesinde sektörde kalite sağlanmış ve sahtecilik riski büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Bu makinelerin tamamlanmasıyla birlikte, basit usulle yürütülen sistemden tamamen çıkmayı planlıyoruz.

Bu çalışmalar sonucunda, kooperatifimizin ilk projesi başarıyla tamamlanmış oldu ve artık bu süreci kooperatif olarak yürütmemize gerek kalmadı, çünkü toptancılarımız bu işlemi kendi bünyelerinde sürdürebilecek noktaya ulaştılar.

Esnaflarımıza tavsiyemiz: Yeni teknolojik sistemle üretilmiş jelatinli ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz!

Bu başarı, kooperatifimizin sektörde oluşturduğu birlik ve kalite anlayışının somut bir göstergesidir.

DAHA BÜYÜK PROJELER İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ

Kooperatifimizin çalışmaları yalnızca bununla sınırlı değil. İlk projemizin başarıyla tamamlanmasının ardından, daha büyük ölçekli projelere yatırım yapmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda, sektöre büyük katkılar sağlayacak projeler arasında şunlar yer almaktadır:

Kuyumcular Borsası’nın Kurulması: Şehrimizde kuyumculuk sektörünü daha organize ve şeffaf bir hale getirecek bir borsa sisteminin oluşturulması.

Gayrimenkul Yatırımları ve Devlet Destekleri: Kuyumcularımızın ticari faaliyetlerini genişletmesine katkı sağlayacak devlet hazine arazileri ve Ticaret Bakanlığı’nın hibe desteklerinden faydalanarak yeni yatırım alanları oluşturulması gibi projelerin hayata geçirilmesi.

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Yeni başvurularla birlikte kooperatifimizde 125 üye bulunmaktadır ve her geçen gün yeni üyelerin katılımını beklemekteyiz. Diyarbakır Kuyumcular İşletme Kooperatifi, tüm kuyumcuların ortak faydasına hizmet etmek için kurulmuş bir yapıdır.

Başta toptancılarımız olmak üzere, sektörde yer alan tüm kuyumcularımızın bu yapıya dâhil olmasını önemle tavsiye ediyoruz. Birlikte hareket ederek, hem esnafımızın kazancını artırabilir hem de sektörde güveni ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarabiliriz.

Bu vesileyle, birlik olalım ve kuyumculuk sektörümüzü daha sağlam temellere oturtarak geleceğe birlikte yön verelim.”

Kaynak: Haber Merkezi