Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Diyarbakır’ın batıdan komşusu olan Malatya diğer komşu illere nazaran en uzak mesafeye de sahip durumda. Peki Diyarbakır ve Malatya arasındaki mesafe kaç kilometre? Diyarbakır’dan Malatya’ya gitmek isteyen bir vatandaş kaç kilometre yol kat edecek? Diyarbakır’dan Malatya’ya gidilebilecek en kısa mesafe hangi ilçeden geçiyor? İşte Diyarbakır ve Malatya arasındaki mesafe ve en kısa geçiş güzergahı…

DİYARBAKIR’DAN MALATYA’YA GİDENLER İÇİN EN KISA YOL

Diyarbakır çevresinde sekiz ille komşu olurken bu iller arasında en uzak mesafeye sahip olan ilde Malatya olmakta. Peki Malatya’ya nereden ve nasıl gidilir? Diyarbakır ve Malatya arasındaki mesafe 227 kilometre olurken Diyarbakır’dan Malatya’ya gitmek isteyen bir vatandaş için en uygun ve kestirme yol ise Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden geçmekte. Diyarbakır’dan aracına binen bir vatandaş Elazığ karayolu üzerinden Ergani’ye, oradan da Elazığ’ın Maden ilçesinden geçerek Sivrice’ye bağlı Hazar Gölü kıyısında ilerlerken direkt olarak Elazığ merkeze ve oradan da Malatya’ya doğru gidebilir.

DİYARBAKIR MALATYA ARASINI KISALTAN YOL

Diyarbakır’dan Malatya’ya gidenler için öyle bir yol daha var ki bu da mesafeyi yaklaşık 40 kilometreye yakın kısaltmakta. Hazar Gölü’nün Elazığ tarafından giriş kısmında Sivrice’ye doğru dönen yol ayrımından devam edenler Malatya’ya giderken mesafesini Elazığ’a girmedikleri için daha da kısaltmış olurlar. Ancak buradaki yol da usta sürücü olmayanlar için biraz zorlu olabilir. Çünkü burada ki tek şerit olurken biraz daha engebeli olmakta. Özellikle de sürücülerin kış aylarında bu yolu tercih etmemeleri daha güvenli olabilmekte. Buna nazaran bakıldığı takdirde Elazığ üzerinden Malatya’ya doğru gitmekte olan bir araç daha sonra Kömürhan Köprüsünden geçerek Malatya’nın Kale ilçesinden il sınırlarına da girmiş olacaktır. Buradaki güzergah hem keyif verici hem de daha rahat olmaktadır. Çünkü Diyarbakır’dan Malatya’ya gidecek olanlar hem Hazar Gölü manzarası eşliğinde hem de Karakaya manzarası eşliğinde yoluna devam ediyor olacaklar. Dinlenebilmek ve manzaranın tadını çıkarmakta yolculuğa ayrı bir renk katacaktır.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER