86 ekoloji örgütü Diyarbakır’da toplandı 86 ekoloji örgütü Diyarbakır’da toplandı

İstanbul’da yüzbinlerce insanın katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlanan Nevrozun ardından en coşkulu kutlamalardan birisi de Diyarbakır’da dün yaşanmıştı. Bölge illerden olduğu gibi yurt dışından dahi Nevroz kutlamaları için Diyarbakır’a birçok insan gelirken, Nevroz kutlamalarına Leyla Zana da katılım sağladı. Ayrıca sanatçıların da sahne aldığı Diyarbakır newroz kaç kişi katıldı?

DİYARBAKIR NEVROZUNDA GÖZALTILAR DA YAŞANDI
Gözaltıların da yaşandığı Diyarbakır Nevruz Kutlamalarında büyük bir coşku yaşandı. Yüzbinlerce insanın katılım sağladığı Nevruz Kutlamaları büyük bir coşkuyla kutlanırken, Mardin, Batman, Urfa, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis ve Kars’tan da katılımlar oldu.

RAKAM HENÜZ AÇIKLANMADI
Diyarbakır dahil bölgede yüzbinlerce kişininin katılımıyla kutlanan Newroz Bayramı’nın startı bu sene Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde başlatıldı 21 Mart (dün) Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda düzenlenen Newroz kutlamasına kentin ilçelerinden ve çevre illerden binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır’a gelmeye başladı. Diyarbakır newroz kaç kişi katıldı merak edilirken, net bir rakam açıklanmadı. Ancak Diyarbakır'da bir milyonu aşkın kişinin Newroz kutlamasına katıldığı belirtiliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi