Asgari ücretin ve emekli maaşlarının artmasının ardından fiyatlarda da artışlar yaşanmaya başladı. Vatandaşlarda pahalılığa çözüm için hem kaliteli hem de ucuz ürün aramaya başladı. Sebze fiyatlarının da pahalı olduğunu belirten esnaflar, biber, salatalık ve domates fiyatlarının da cep yaktığını belirtirken mandalina satışlarında yoğun talep olduğu belirtildi.

“VATANDAŞ UCUZUNU ARIYOR BULAMIYOR”

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

Sebze fiyatlarında yaşanan artışların ardından esnaflarda vatandaşların kaliteli ve ucuz ürün aradığını söyledi. Bir esnaf verdiği demeçlerinde, “Mandalina ucuz ve talepte fazla. Ancak onun da sezonu bitiyor bu sebepten dolayı o da pahalı bir hale gelecek. Ucuz diye bir şey kalmıyor. Fiyatlar da artık vatandaşları zorlamaya başladı. İnsanlar bir şey alırken kırk kere düşünüyor. Bu durum da biraz komisyonculardan kaynaklanıyor. Komisyoncu kötü ürün getiriyor ancak satıcı birinci sınıf olarak piyasada satışını yapıyor” dedi.

EN FAZLA TALEP EDİLEN MEYVE MANDALİNA OLUYOR

Esnaflar üreticilerden ziyade artık komisyoncuların para kazandıklarını belirtirken en fazla talep edilen meyvenin de mandalina olduğunu kaydetti. Mandalinanın bahçede iki liralarda olduğunu kaydeden bir esnaf, “Mandalina bahçede iki lira ancak buraya gelene kadar yedi lira oluyor. Aracı tonlarla mandalina satıyor, beş lira kazanıyor ben üç lira kazanıyorum üretici iki lira kazanıyor. Şuan en ucuz meyve mandalina olduğu için talepte oldukça fazla oluyor” diyerek komisyoncuların hem esnaftan hem de üreticiden fazla kazandığını belirtti.

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi