Çalışmaları yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Sağlık alanında ilimizde en önemli yatırımlardan biri olan ve yapımı devam eden 1.000 yatak kapasiteli Diyarbakır Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulunduk. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldık.” İfadelerini kullandı. Vali su daha sonra şantiye alanını gezip ilgili mühendis ve şeflerden bilgi ayrılarak ayrıldı.

DİYARBAKIR ŞEHİR HASTANESİ
Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle günlük ortalama 60 bin hastaya hizmet vereceği belirtilirken, 2 bin 675 otopark kapasitesi, Genel Hastane ile Onkoloji, Kardiyovasküler Cerrahi, Çocuk, Ortopedi ve Nöroloji bölümleri olacak. Hastanede 326 yoğun bakım yatağı, 41 diyaliz cihazı, 12 tek kişilik doğum odası, 37 ameliyathane, 550 hasta odasının tek kişilik odası ve 12 yataklı yanık merkezi bulunacak. Ayrıca, personel çocuklarına yönelik de 1500 metrekarelik alanda kreş yapılacak.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

DİYARBAKIR ŞEHİR HASTANESİ NE ZAMAN AÇILACAK?
Diyarbakır'a bölgeden gelen hasta yükünü kaldıracak Şehir Hastanesi’nde çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır’ı bölgenin sağlık üssü yapacak hastanenin 2025 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç