2018 yılında hizmete giren ve Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor Türkiye Kupası finali ile Türkiye-İskoçya milli maçı dahil önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Diyarbakır Stadyumu’nun Ali Gaffar Okkan isminin verilmesi için çalışma başlatıldı. 

BAKANLIK GAFFAR OKKAN İSMİNE OLUMLU BAKTI
Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’nin (GSYD) önerisini değerlendiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi, konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek olumlu yanıt aldığı öğrenildi.

AMEDSPOR VE DİYARBEKİRSPOR
Amedspor ve Diyarbekirspor’un da maçlarını oynadığı Diyarbakır Stadyumu’nun isim değişikliği taraftarlar arasında yeni isim önerilerini de beraberinde getirdi.

ALİ GAFFAR OKKAN
Kimi taraftar Diyarbakırspor’a destekleriyle bilinen ve 24 Ocak 2001 tarihinde şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ismine sıcak bakarken, kimisi de isim Diyarbakır Stadyumu olarak kalmasını istiyor.

TAHİR ELÇİ ÖNERİSİ
Diyarbakır Stadyumu isminin değişmesinin gündeme gelmesiyle kimi taraftarlar ise 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dört Ayaklı Minare önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin isminin verilmesini talep etti.

Amedspor’un rakipleri belli oluyor! Amedspor’un rakipleri belli oluyor!

YASİN BÖRÜ
7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında öldürülen 16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü'nün isminin stadyuma verilmesi önerisinde yapılmıştı.

DİYARBAKIR STADYUMU’NUN İSMİ NE OLACAK?
Resmi olarak her hangi bir karar daha açıklanmazken, Diyarbakır Stadyumu’nun isminin değiştirilip değiştirilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

DİYARBAKIRSPOR MAÇLARINI NEREDE OYNUYOR?
Öte yandan Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Diyarbakırspor ise maçlarını Seyrantepe’deki sahada oynuyor.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç