Geçtiğimiz günlerde özellikle Galatasaray’ın Ankara ekibi MKE Ankaragücü deplasmanında sahaya çıkacağı ancak zeminin kötü olması birçok taraftarın da tepkisini çekmişti. İki Ankara kulübü olan MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin ortak olarak kullanmakta olduğu sahanın zemininin bu denli kötü olması tepkileri çekerken Amedspor ve Diyarbekirspor’un da ortak olarak kullanmakta olduğu Diyarbakır Stadyumu hem ev sahibi kulüpler hem de misafir olarak gelen kulüplerin beğenisini kazandı. Geçtiğimiz haftalarda Amedspor’un da deplasmanda oynamış olduğu Belediye Derincespor’un saha zemininin kötü olması dikkatlerden kaçmamış, Türk futbolunun ve saha sorunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştu.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı şampiyonluğun sırrını açıkladı Amedspor Başkanı Aziz Elaldı şampiyonluğun sırrını açıkladı

DİYARBAKIR STADYUMU BEĞENİLERİ TOPLADI

Diyarbakır’da özellikle stadyumun hem büyük olması hem de saha zemininin oldukça iyi olmasından dolayı Süper Kupa karşılaşması için de bir talep vardı. Ali Koç’un deprem illerinde oynansın açıklaması sonrası Diyarbakır’da kupa maçının burada oynanmasını talep etmiş ancak olumlu bir yanıt alınamamıştı.

Amedspor ve Diyarbekirspor’un sahalarının 2. Lig kulüpleri olmasına rağmen bu denli güzel ve kaliteli bir zemine sahip olması hem taraftarların hem de birçok kulübün takdirini toplamakta.

Muhabir: Onurcan GÜLER