Türk Kızılay Sur Şubesi yetim, öksüz, engelli ve yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere  birçok mağdur aileye ulaşarak onların sıkıntılarına el uzatmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında merkez Sur ilçesinde yaşayan ailelere yardım paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

"YARDIM FAALİYETLERİMİZE ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ"

Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Türk Kızılay Sur Şube Başkan Vekili Gülhan Sönmez, “Sur İlçemizin sokaklarında evleri ziyaret ederek gıda, giyim malzemesi ayakkabı, elektrikli soba ve kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik. Kızılay olarak genellikle dezavantajlı grupta yer alan yetim ve öksüz çocuklar, tek başına kalan yaşlılar, hastalar, engelliler, ebeveynleri hükümlü olan çocuklar ve afetlerden etkilenen aileler başta olmak üzere yoksul vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ederek sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza imkanlar dahilinde umut olup ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalıştıklarını ifade eden Sönmez, Ailelerimizi evlerinde ziyaret edip acil ihtiyaç duyulan malzemeleri bırakarak onlara yalnız olmadıklarını ve her ihtiyaçlarında yanlarında olduğumuzu, istedikleri zaman Kızılay Şubemize gelebileceklerini söyledik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzlerindeki memnuniyet ve mutluluğa şahit olmak bizlerin çalışma azmini daha da artırıyor. Kızılay sur olarak üye ve gönüllü ekibimizle birlikte kimsesiz, çaresiz ve darda kalmış ailelerimizin yüzlerini güldürmek onlara sıcak bir kapı olmak için gayret ediyoruz.  Bu doğrultuda ilçemizde ki son insan ıstırabını dindirinceye kadar yardım faaliyetlerimize  aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
Yapılan ziyaret ve yardımlardan çok memnun kalan muhtaç  aileler, ihtiyaç Kızılay Sur ekibine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi