Diyarbakır Surlarında 'diriliş' sloganıyla başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ancak son zamanlarda tarihi surlara yazılan sprey boyalar olumsuz dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Kentin en önemli tarihsel yapısı olan ve geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan surların üzerine yazılan aşk adı altındaki sprey boyalar tepkilere yol açıyor. Vatandaşlar, yazıları yazan şahısların caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasını talep ederken, yazıların da silinmesi çağrısında bulunuyor.

KAFALARDA SORU İŞARETİ
Dünyanın en önemli yapı taşlarından biri olan tarihi Surlar, UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Mirası olarak tescillendi. Aynı zamanda bu yapının restore edilerek, eski ihtişamına kavuşturulması için çalışmalar başlatılmıştı. Beraberinde surların dört bir yanına "Brt.Blt10" yazan şahıs önce gözaltına alınıp ardından ise serbest bırakılmıştı. Son zamanlarda bu ve benzeri yazılar tarihi Surların ihtişamını gölgelerken, yetkililerden ise bu konuyla ilgili ciddi bir çalışmanın olmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.

DİYARBAKIR SURLARI ZARAR GÖRÜYOR
Vatandaşlar ise 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'daki tarihi surların yüzyıllar boyunca birçok savaşa ve olaya tanıklık ettiğini, ancak sprey boyaların oluşturduğu tahribat kadar büyük bir zarar görmediğini söylüyor.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

Haber: Devrim AKTÜRK

Muhabir: Devrim AKTÜRK