Birçok dilde seslendirdiği şarkılarla bilinen ve sanatçılığının yanı sıra hem öğretmen, hem de müzikle uğraşan sanatçı Sasa Serap, diğer adıyla Serap Ekinci Diyarbakır Surlarına karşı Kürtçe şarkı söyledi. Sosyal medyada yüzlerce kez paylaşılan ve yüz binlerce kez izlenen sanatçının Kürtçe seslendirdiği şarkı viral oldu.

SASA SERAP (SERAP EKİNCİ) KİMDİR?
1989 yılının Eylül ayında hayata gözlerini açan ve baba tarafından aslen Diyarbakırlı olan Sasa Serap, diğer adıyla Serap Ekinci öğretmen bir anne ve memur bir babanın evladıdır.

Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak

Gaziantep Üniversitesi’nde Ses Eğitimi Bölümü’nde okumuştur. Uzun bir süre öğretmenlik yapan Serap Ekinci, müzik dünyasında Sasa Serap ismini kullanmaktadır. Anlamı ise Sasa’nın Sümerce İlkbahar Çimenlerinin Sesi ‘dir. Aynı zamanda Gılgamış Destanı’nda geçen bir kadının da ismidir. Lise döneminde okuduğu bu kitap dan çok etkilenmiş, ilerde şarkı söylersem bu ismi kullanacağım demiştir kendisine.

MÜZİK HAYATININ YANINDA ÖĞRETMENLİK DE YAPTI 
Lise yıllarında TRT GAP Diyarbakır Radyosu Gençlik Korosunun açtığı sınavı kazanmış ve profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır. Ardından konservatuar eğitimi almış ve Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne atanmıştır. Çınar İlçesi’nde öğretmenlik süreci başlamış 15 Temmuz’un ardından OHAL Kanun Hükümde Kararnameleri (KHK) ile ihraç edilen binlerce Eğitim Sen üyesi öğretmenden birisi olmuştur. Ünlü sanatçı Paul Dwyer ile Maden Dağı’nı seslendirmiştir.

Muhabir: Devrim AKTÜRK