• USD 32,36
  • EUR 34,86
  • ALTIN 2.399,54
  • BİST100 10.248
  • BTC 61.750

Kürtçe Haberleri

Kürtçe haberleri ve güncel Kürtçe gelişmeleri, Kürtçe ile ilgili tüm video, Kürtçe fotoğrafları ve Kürtçe haberleri Mücadele Gazetesi sitemizde


POLİTİKA

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 20 bin atama kadrosundan sadece 10’unun Kürtçeye ayrılması gerekçesini Meclis gündemine taşıdı.

GÜNCEL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıkladığı 20 bin yeni öğretmen arasından sadece 10 Kürtçe öğretmeni atanacak.

MÜCADELE ÖZEL

Diyarbakır'da tarihi 4 Ayaklı Minarenin önünde yerli ve yabancı turistler Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektiler.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da yaşayan bestekar Hebun Toğan, Amedspor için Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 3 dilde şarkı besteledi.

MÜCADELE ÖZEL

Sanat dünyasında daha çok şiirleri ve gazeteciliği ile tanınan Diyarbakırlı Abdurrahim Kılıç dünyada ilk kez Kürtçe senaryo kitabını yazdı. İşte...

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun, Kürtçe tabelalara vergi indirimi uygulayacaklarını açıkladı.

DİYARBAKIR

8 yıllık kayyum yönetiminden sonra DEM Parti’nin yönetimine geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ndeki değişiklikler dikkat çekti.

MÜCADELE ARŞİV

Tarihi 12 bin 500 yıl öncesine dayanan Diyarbakır'a neden Amed denildiği sorusu merak konusu oldu. Ayrıntılar haberimizde...

AMEDSPOR

Amedspor, resmi sosyal medya hesaplarından Kürtçe, Zazaca ve Türkçe olmak üzere 3 dilli bir bayram mesajı yayınladı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları göreve başladıktan sonra sosyal medya hesaplarına Kürtçe ve Zazaca eklendi.

DİYARBAKIR

Diyarbakırlı ünlü Kürt sanatçı Sasa Serap'ın Diyarbakır Surlarına karşı söylediği Kürtçe şarkı yüz binlerce kez izlendi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır ve ilçelerinin Kürtçe isimleri nedir? İşte merak edenler için Diyarbakır’ın ilçe ilçe isimleri…

POLİTİKA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için Kürtçe bir seçim şarkısı hazırlandı. Şarkıda "İmamoğlu bizden biridir" sözleri dikkat çekti.

DİYARBAKIR

Kürt müziğinin 122 yıl önce yapılmış bilinen ilk kayıtlarına ulaşıldı. Kayıtta Diyarbakırlı Ali’nin Diyarbekira Şewitî adlı eseri de yer alıyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 5 bin 104 öğrenci seçmeli dersler bölümünde Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçesini tercih etti. HÜDA PAR, Kürtçe öğretmen ataması...

DİYARBAKIR

Dünyaca ünlü şarkıcı Maher Zain, çekimlerini Diyarbakır'da yaptığı ilk Kürtçe klibi 'Ey Gahafuru Rahim' şarkısı yayınlandı.

DİYARBAKIR

Dünyaca ünlü şarkıcı Maher Zain ilk Kürtçe klibini Diyarbakır'da çekti, klibin bugün yayınlanması bekleniyor. Ayrıca bugün ücretsiz konser verecek.

GÜNCEL

1. Dünya Savaşı'nın savunma bloğu olan Çanakkale Cephesi'nde savaşan bir Kürt askerinin, 109 yıl önce Kürtçe bir ilahi yazdığını biliyor...

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da DTSO tarafından öğrenciler için başlatılan ücretsiz tablet kampanyasında başvuruların uzatıldığı açıklandı. İşte detaylar...

GÜNCEL

Kayyım tarafından yönetilen Iğdır Belediyesi’nin yeni yapılan binasına asılan tabelada Kürtçenin yer almamasına gösterilen tepkiler üzerine, Türkçe tabela da indirildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok dilli sahnelenen etkinliklere bir yenisini ekleyerek Türkçe ve Kürtçe dilli oyun sahneledi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözlü kültürü gelecek kuşaklara taşıyan Dengbejlik geleneği dünyaya yayılıyor. İşte detaylar…

DİYARBAKIR

Tiktok'ta Kürtçe şarkı söyleyen gencin canlı yayınına katılan şahıs ırkçılık yaptı, sözleri tepki çekti. Şahıs daha sonra özer videosu paylaştı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşte Türkçe’nin korunması ve gelişimi için hazırlanan şartların, milyonlarca vatandaşın anadili olan Kürtçe için de oluşturulması gerektiği mesajı...

DİYARBAKIR

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır’da Dünya Anadil Günü’nde Kürtçe-Türkçe Hızlı Okuma Atölyesi düzenlendi.

GÜNCEL

İstanbul’da “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın "Böyle yasak olmaz" dediği öğrenildi.

AMEDSPOR

Fransa'dan Türkiye'ye gelin gelen bir vatandaşın Kürtçe konuşması ve Amedspor sevgisi sosyal medyada ilgi gördü.

DİYARBAKIR

HÜDA-PAR, DEM Parti’nin başta Diyarbakır olmak üzere birçok yerde Kürtçe için yapacağı etkinlikleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…

DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Şano Ar‘ın sahnelediği 'Qral û Travîs' adlı Kürtçe tiyatro oyunun yasaklanmasına tepki gösterdi.

DİYARBAKIR

DEM Parti, 21 Şubat Anadil Günü kapsamında Diyarbakır ve birçok ilde yürüyüş, basın açıklaması ve bir dizi etkinlik düzenleyecek.