• 22-10-2024
  • USD 34,21
  • EUR 37,12
  • STERLIN 44,57
  • ALTIN 2.993,87
  • BİST100 8.654
  • BTC 67.650

Kürtçe Haberleri

Kürtçe haberleri ve güncel Kürtçe gelişmeleri, Kürtçe ile ilgili tüm video, Kürtçe fotoğrafları ve Kürtçe haberleri Mücadele Gazetesi sitemizde


MÜCADELE ÖZEL

Danimarka’dan Diyarbakır’a gelen yabancı turistler Kürtçe ve Türkçe karışık şarkılarla kaset satan Muhittin Akbey’e ilgi gösterdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ben û Sen Semti’nde kadınları meme ve rahim ağzı kanserleri hakkında Kürtçe ve Türkçe sağlık atölyesi düzenledi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Kulp İlçesinde belediye, Kürtçe şarkıcıların Hivron ve Mizgin Turan’ın sahne aldığı konsere binlerce müziksever katıldı.

DİYARBAKIR

81 yaşındaki Nicky Crane online sitelerden Kürtçe’nin hem Kurmanci hem de Kirmancki lehçelerini öğrendi.  Ayrıntılar haberde...

POLİTİKA

Ulaştırma Bakanlığı, Diyarbakır, Van, Mardin ve Batman gibi illerde Kürtçe "Pêşî Peya" uyarı yazılarının neden silindiğini açıkladı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, “Diyarbakır Kültür Yolu Festivali’nde neden Kürt sanatçı yok?” sorusuna yanıt verdi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde bu yıl ilk defa Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı, 25 öğrenci derse başladı.

SPOR

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmekte olan 12 Bingölspor, Kürt sanatçı Rençber Eziz’in “Way Way Nina” eseriyle çağrıda bulundu.

GÜNCEL

DEM Partili Ağrı Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi Rol Sitesi’nde yapımı tamamlanan (Parqa Mehmed Uzun) Mehmed Uzun Parkı yurttaşların hizmetine açıldı.

SON DAKİKA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlediği konserde sahne alan Koma Hevra üyeleri, seslendirdikleri Kürtçe şarkılar gerekçesiyle gözaltına alındı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 yıllık kayyım dönemi sonrası ilk kez Kürtçe bir konser düzenledi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 3 dilli düzenlenecek olan 7’inci Uluslararası Tarihi Yapıların Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devri Sempozyumu bugün kapılarını açıyor, ilk defa...

GÜNCEL

Pegasus Hava yolları, İspanyolca, Arapça ve Rusça çok dilde anons uygulamasını hayata geçirdi, uygulamada Kürtçenin olmaması ise dikkat çekti.

POLİTİKA

Kürtçe dil atölyeleri düzenleyen kurumlara dönük polis baskınına tepki gösteren DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Bakan Yerlikaya’ya; “Hani Kürtçe sizindi?”...

DİYARBAKIR

Ünlü şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül imzalı Güzel Aşklar Diyarı, dün akşam izleyici ile buluştu. Dizide, Diyarbakır ve Kürtçe detayları...

SON DAKİKA

Diyarbakır’da Kürtçe dil dersleri veren MED-DER ile Payîz Pirtûk'a polisler tarafından baskın düzenlendi. Milletvekili Adalet Kaya tepki gösterdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, İçişleri Bakanlığı’nın haklarında inceleme başlattığını duyurdu.

GÜNCEL

Elazığ’da Karakoçan Belediyesi’nin yaya yollarına Krütçe-Türkçe yazılan "peşî peya – önce yaya" uyarı yazıları kimliği belirsiz kişiler tarafından karalandı.

SPOR

Galatasaray, Kadıköy’deki 3-1’lik Fenerbahçe galibiyetini "Leb Şekır" isimli Kürtçe şarkı ile kutladı. İşte o şarkı...

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da kışın habercisi olan Alıç Kürtçe ismi de guvij olan meyve tezgahlarda yerini aldı. Peki, kilosu ne kadar?

YAŞAM

Kürt edebiyatının Yunus Emre’si olarak bilinen kuşların piri Feqîyê Teyran kimdir, gerçek adı nedir? Feqîyê Teyran nerede doğdu? Eserleri hangileri,...

POLİTİKA

YRP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi avukat Ahmet Tüysüz, 1980 darbesi ile kaldırılan Kürtçe ve Arapça köy isimlerinin tabelalara yeniden...

GÜNCEL

Batman Belediyesi, kent girişine astığı Kürtçe tabeladaki hatadan dolayı özür diledi, reklam şirketi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesinde bulunan bulvara Kürtçenin Miri olarak bilinen Mir Celadet ismi verildi. Peki, Mir Celadet kimdir?

AMEDSPOR

Amedspor ve Vanspor’dan sonra Batman Petrolspor da yeni sezon forma tanıtım videosunda Kürtçe şarkı kullandı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu, stajını tamamlayan ve yemin metnini Kürtçe ve Türkçe okuyan kadın avukata gösterilen tepkilere ilişkin bir açıklama yaptı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Silvan Belediyesi, geleneksel Kürt kültürünün en önemli unsurlarından biri olan dengbêjlik sanatının yaşatıldığı “Dengbêj Gecesi” yoğun katılımla gerçekleşti.

DİYARBAKIR

Diyarbakırlı şair Hebun Toğan, günlerdir kayıp olan Narin Güran için Kürtçe ve Türkçe olmak üzere iki dilli bir şiir yazdı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin güvenliği için okulların önünde bulunan yaya geçitlerindeki kasis, çizgi, trafik uyarı yazıları ve levhaları yenilendi, Kürtçe...

POLİTİKA

Balıkesir’de Kürtçe müzik dinledikleri sırada gözaltına alınan üç işçi, “örgüt propagandası” ve “polise mukavemet” iddiasıyla tutuklandı.

Resmi İlanlar