Bugünlerde Diyarbakır dahil tüm şehirlerde Kürtçe seçmeli ders kampanyası yapılıyor. Diyarbakır'daki özel bir okulda ise derste öğrencilere Kürtçe harfler ve şarkılar gibi birçok konu öğretiliyor. Rüdaw’a konuşan Kürtçe öğretmeni Merve Çoban, “Bu okulda her çocuk yaklaşık 10 farklı ders görüyor. Ama hiçbir dersten Kürtçeden aldıkları kadar keyif almıyorlar. Kürtçe derslerine gönülden, büyük bir sevgiyle ve keyifle katılıyorlar. Tabii çocuklar seçmeli dersler arasından İngilizce ve Arapçayı da tercih ediyor ama çocuklar Kürtçeyi diğer seçmeli derslerden daha çok tercih ediyor.” Diye konuştu.

Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan

DİYARBAKIR’DA BİR İLK
Okul müdürü Vedat Kuşulay ise, “Okulumuzda 630 öğrenci var. Bunların arasında 400'e yakın öğrenci Kürtçe dersi alıyor. Burada iki Kürtçe öğretmenimiz görev yapıyor. Diyarbakır'da ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 100'e yakın özel okul bulunuyor. Ama bu özel okullar arasında Kürtçe dersi sadece bizim okulda veriliyor.” Dedi.

Editör: Mücadele Gazetesi