Diyarbakır trafiği bazı saatler aralığında çekilmez bir hal alırken merkez ilçeler arasında da durum birçok farklılık göstermekte. Eğer Sur ilçesindeyseniz sabretmek çok daha zor olurken yolların daha geniş olduğu Kayapınar’da sabredecek herhangi bir durumla karşılaşmanız da pek mümkün olmuyor. Ancak yine de trafiğin oldukça yoğun ve belirli saatlerde de yavaş ilerlediği kentte kaza sayısı çevre illere oranla daha az seviyelerde. Şimdiyse yapılan bir araştırmada öyle iller var ki Diyarbakır trafiğine bile katlanamayan insanlar orada nefes bile alamaz dedirtecek cinsten.

Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de

LİSTEDE İSTANBUL’UN OLMAMASI ŞAŞIRTTI

Uydu navigasyonu yardımı ile sürücülere yardımcı olan Tomtom firması tarafından dünyanın en yavaş akan trafiğine sahip kentleri sıralandı. Buna göre en yavaş trafik akışına sahip olan kent İngiltere’nin başkenti Londra oldu. Verilere göre Londra’da bir sürücü 10 kilometrelik yola yaklaşık 37 dakika 20 saniyede kat etmekte.

İşte gelin diğer kentlere bakalım. Dünyada dayanması güç ve en yavaş trafiğine sahip olan 10 kilometre yolu kat etme sürelerine göre şu şekilde sıralanmakta:

Dünyanın en yavaş trafiğine sahip kentler, 10 km yolu kat etme sürelerine göre şöyle sıralandı:

Belçika / Brüksel: 27 dakika

Filipinler / Manila: 27 dakika 20 saniye

Romanya / Bükreş: 27 dakika 40 saniye

Hindistan / Pune: 27 dakika 50 saniye

Hindistan / Bangalore: 28 dakika 10 saniye

Peru / Lima: 28 dakika 30 saniye

İtalya / Milan: 28 dakika 50 saniye

Kanada / Toronto: 29 dakika

İrlanda / Dublin: 29 dakika 30 saniye

İngiltere / Londra: 37 dakika 20 saniye

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER