Kaya, Doğu illerinde yapılan uçuş istatistiklerine değinerek, “Burada iyi niyet arama şansımız yok” diyerek şöyle devam etti: “Bölgedeki uçak sefer sayıları, bir ilin uçak sefer sayısı kadar değilse ve bölgenin nüfusu o ilin 10 katıysa burada iyi niyet arama şansımız yok ve THY’nin sessizliğini de bunun üzerinden değerlendirmek lazım. Bunlar yaşanıyorken sessiz kalıyorsanız o zaman siz bu işinizde ayrımcılık yapıyorsunuz demektir. Uçaklar havada dolaşırken ‘Ben nereye insem?’ demiyor. Bunlar tarifeyle konulmuş, izin verilmiş uçuşlar. Siz 6 ile toplam 102 uçak gönderip bir tek ile 145 uçak gönderiyorsanız ve bunu da başarı diye sunuyorsanız bu başarı değil ayrımcılıktır.”

“YAŞAMI VE İŞ HAYATINI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Bu durumun izah edilebilir bir yanının olmadığını söyleyen Kaya, “Bizim tepkimiz biraz da buna. Burada bir yanlışlık var. Oda başkanlarının ortak sorunu bölgeden uçak seferlerinin yetersiz olması. Bu durum hem insanları hem yaşamı hem de iş camiasını olumsuz etkiliyor” dedi.

"HEM PAHALI UÇAĞA BİNİYORUZ HEM DE UÇAMIYORUZ"

İç hatlarda rekabet ortamının oluşmasının fiyatlara da yansıyacağını söyleyen Kaya, “Geçmiş dönemde birçok havayolu şirketi 100 liraya kampanyalar yaptılar. Bu insanları bundan muaf tutmamak lazım. Hem uçuş sorunu giderilecek hem de fiyatta avantaj sağlanacaktır. THY’yi tekel tutmak, güçlü tutmak amacı nedir bilmiyorum. Hem pahalı uçağa biniyoruz hem de uçamıyoruz” diye konuştu.

“SAYIN BAKANIM BİZ DE UÇMAK İSTİYORUZ”

Sorunla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve THY yönetimine sitemlerde bulunan Kaya, geçtiğimiz günlerde Bakan Uraloğlu’nun Trabzon'daki uçuş rekorlarını duyurduğu sosyal medya paylaşımına, şöyle cevap vermişti:

“Sayın Bakanım 30 Haziran’da 822 bin 659 nüfuslu Trabzon’a 145 uçak seferi yapılmış, 1 milyon 804 bin nüfuslu Diyarbakır’a ise 34 uçak seferi yapılmış. Sayın Bakanım bizde uçmak istiyoruz” (Gazete Duvar)

Editör: Mücadele Gazetesi