Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de sonradan eklendiği bilinen 7 basamaklı merdiven, camiyi ziyarete gelen engelli ve bebek arabası kullanan vatandaşları mağdur ediyordu. Cami girişinde engelli rampası olmadığı için zorluk yaşayan vatandaşlar, sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Özellikle engelli vatandaşların camiye giremediği için ibadetini dışarıda yapmak zorunda kaldığı görülürken, yetkililer, sorunun giderilmesi için çalışma başlatmıştı.

Diyarbakır'a Pazar uyarısı: Bu ilçeler kesintiye hazır olsun Diyarbakır'a Pazar uyarısı: Bu ilçeler kesintiye hazır olsun

Konuyla ilgili Mücadele Gazetemizin haberleri sonrası harekete geçen yetkilikler, 12 Aralık 2023 tarihinde dış tarafını saclarla kapatmaya başlamıştı. İç kısımda bulunan merdivenliklerde ise demir bir rampanın kullanıldığı görüldü. Vatandaşlar ise demir rampa yerine, cami dokusuna hitap eden rampa tarzlarının yapılmasını talep etti. Cami dokusuna uygun olacak şekilde rampanın yapılmasını uygun göreceklerini aktaran vatandaşlar, bu sayede caminin güzelliğinin daha da ön plana çıkabileceğinden bahsetti.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk