Diyarbakır şehir işi ulaşımda uzun zamandır yaşanan yoğunluk ve otobüs eksikliği kentte sürekli gündem oluyordu. Büyükşehir Belediyesi, yeni aldığı 10 otobüsü bugün tanıttı. 10 otobüsten üçünün ise 18 metrelik otobüsler olduğu görüldü.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR’İN 330 OTOBÜSÜ VAR
Otobüslerin tanıtım programında konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, “Bugün göründüğü gibi 10 yeni otobüsümüzü daha ulaşım hizmetinde devreye sokuyoruz. Bunlarla beraber 2023 yılına bugünü dahil ettiğimiz zaman 35 yeni otobüsümüzü devreye sokmuş olduk. Böylelikle ulaşım filomuzu 330’a çıkarttık. 330 otobüsümüzle vatandaşlarımıza kaliteli, konforlu seyahat imkanını şehir içinde sunuyoruz” dedi. Peki, yeni alınan 10 otobüsün güzergahları neresi?

İŞTE OTOBÜSLERİN GÜZERGÂHLARI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yeni alınan 10 yeni otobüsün güzergahları da belli oldu. Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan edindiğimiz bilgilere göre, yeni otobüsler şehir içinde kullanılacak. Özellikle yoğunluğun yaşandığı F2, E8 ve A3 kodlu araçlarda kullanılacağı öğrenildi.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

2 OTOBÜS TOKİ DEPREM KONUTLARINA
Öte yandan 2 otobüsün ise Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde yapılan TOKİ deprem konutlarına verilecek. Ayrıca Özel Halk Otobüsleri’nde TOKİ deprem konutları için hat açacağı öğrenildi.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç