Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu

Diyarbakır ilk kaya gazı sondajı ile on yıl önce karşılaşmış, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nca (TPAO) ise bu zamana kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 5, Trakya’da ise 10 kuyuda çalışma yapıldı. TPAO son olarak üç yıl kadar evvel Diyarbakır’da bir kaya gazı sondaj kuyusu açmıştı. Ancak son yıllarda Karadeniz ve Gabar’dan ardı ardına gelen müjdeli açıklamalar sonrası çalışmalar daha da yoğunlaştı. Ayrıca Karadeniz ve Gabar’daki çalışmalar Diyarbakır’daki çalışmaları da geriye itti. Şimdi ise çalışmalar ile beraber bu gazın önümüzdeki süreçte Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sunması amaçlanmakta.

“TÜRKİYE’NİN 14 YILLIK GAZI KAYALARDAN KARŞILANACAK”

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın raporları yayınlandı. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, “Kaya Gazının Küresel Enerji Piyasalarındaki Yeri ve Türkiye’deki Geleceği” özellikle Güneydoğu Anadolu ve Trakya bölgelerine dikkat çekti. Buna göre yoğun bir kaya gazı olduğu, iki bölgede de teknik olarak çıkarılabilecek ortalama 679 milyar metreküp kaya gazı olduğu, 4.7 milyar varil kaya petrolü olduğu tahmin edilmekte. Bu kaya gazı, yılda ortalama 50 milyar metreküp gaz tüketen Türkiye için 14 yıllık ihtiyacın karşılanması sonucunu da ortaya çıkarmakta.

Editör: Mücadele Gazetesi