Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenlerin rotalarındaki yerlerden biri de Diyarbakır oldu. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, tescilli ciğer kebabı ve kadayıf başta olmak üzere yöresel lezzetler tercihlerin başında geldi.

Diyarbakır Ciğer Kebap Yemek

“BİZİM 500 KİLOGRAM CİVARI CİĞER SATIŞIMIZ OLDU”
Ciğer ustası ve işletmeci Mehmet Deniz, Ramazan Bayramı'nda 9 günlük bayram tatili olduğunu belirterek, "Dışardan gelen turistler aşırı derecede ciğer tükettiler, 20 tona yakın ciğer tüketimi oldu. Bu yılki satışlarımız geçen yıla oranla daha az oldu. Bununda sebebi 4,5 günlük tatil olmasıydı. Bizim 500 kilogram civarı ciğer satışımız oldu" dedi.

İran İsrail gerilimi Diyarbakır altın fiyatlarını 2 günde 800 lira uçurdu!
İran İsrail gerilimi Diyarbakır altın fiyatlarını 2 günde 800 lira uçurdu!
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır’ın En Meşhur Yemekleri Belli Oldu! Liste Şaşırttı Ciğer

CİĞERİMİZİN NAMI TÜRKİYE'YE YAYILMIŞ
Diyarbakır'da aşırı derecede ciğer sevgisinin olduğunu aktaran Deniz, "Artık bu el lezzetimizden mi geliyor, ciğerden mi geliyor bilemiyorum. Ciğerimizin namı Türkiye'ye yayılmış" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da 35 ton 'tescilli' burma kadayıf üretilecek

EN FAZLA RAĞBET CEVİZLİ KADAYIF’A
Bir pastane satış sorumlusu Ali Oktay, her sene olduğu gibi bu senede 18 ile 20 ton arasında tatlı satışı yaptığını ifade etti. Oktay, "Tabi bunların arasında tescilli olan cevizli kadayıfımız en fazla rağbet gören ürünümüzdü" dedi.

Kaynak: İHA