Diyarbakır’da şehirlararası ulaşım noktasında da birçok eksik gözle görülürken vatandaşlar da konuya ilişkin veryansın ediyor. Peki Diyarbakırlılar şehirlerarası ulaşımda en çok neyi istiyor? İşte bu sorunun yanıtı...

DİYARBAKIR HIZLI TREN İSTEDİ
Mücadele gazetemizin sosyal medya hesaplarından sorduğumuz "Sizce Diyarbakır'ın şehirlerarası ulaşımda eksiği nedir?" sorusunun seçenekleri arasında, Hızlı Tren, Otoban, Ek Uçak Seferleri ve Çevreyolu şıkları yer aldı. Vatandaşlar ise bu soruya yüzde 57,2 ile hızlı tren yanıtını verdi. İkinci sırada ise otoban yer aldı. Yüzde 27,8'lik bir oy oranıyla ikinci sırada yer alan otobanı yüzde 7,7'yle uçak seferleri takip etti ve yüzde 7,2'lik bir kesimde çevre yolu dedi.

Diyarbakır'ın Sur Ilçesi-1

DİYARBAKIR’A HIZLI TREN VE OTOBAN NE ZAMAN YAPILACAK?
Bu sonuçların ardından Diyarbakır'da vatandaşın şehirlararası ulaşımda eksik gördüğü ve talep ettiği ulaşım türünün de hızlı tren olduğu belli olmuş oldu. Peki, Diyarbakır’a hızlı tren ve otoban ne zaman yapılacak?

Hızlı tren biletlerine zam

HIZLI TREN 2034 YILINDA DİYARBAKIR’A YAPILACAK
Diyarbakır’da hızlı tren hattıyla ilgili geçtiğimiz yıl önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu, demiryolu seferberliği planlamasına göre ilkin Elazığ’a hızlı trenin 2031 yılında kavuşacağını, ardından ise planlamada Malatya - Elazığ, Elazığ - Diyarbakır hızlı tren hattı çalışmalarına 2031 yılında başlanacağı ve 2034 yılında tamamlanacağı öngörüldüğünü duyurmuştu.

Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı

DİYARBAKIR’DA OTOBAN PROJESİ 2035 YILINDA OLACAK
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sadece Şanlıurfa’ya kadar gelen otobanın Diyarbakır’da ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Diyarbakır trafiğini de rahatlatacak olan otoban projesine ilişkin soru önergesi veren Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na Bakanlıktan yanıt geldi. Bakanlıktan gelen karara göre, Diyarbakır’da otoban projesi 2035 yılında olacak. Karara tepki gösteren sezgin Tanrıkulu ise, “Diyarbakır 2 milyon nüfusuyla bölgenin ticari, ekonomi, sanayi ve lojistik merkezi olan Diyarbakır'ın bir an evvel bu projeye dahil edilmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

Muhabir: Fatih SURUÇ